Pelinurkka

Exoprimal-verkkopeli laajenee kausittain monin tavoin julkaisun jälkeen

PAN Vision Finlandin jakeleman ja Capcomin julkaiseman Exoprimal-toimintapelin tulevista laajennuksista julkistettiin lisätietoa.Capcom piti viime yönä Exoprimal Showcase -esittelytilaisuuden, jossa kerrottiin uutta tietoa tällä viikolla julkaistavasta Exoprimal-verkkopelistä. Pelin ohjaajan Takuro Hiraokan isännöimässä tilaisuudessa esiteltiin tulevat kausipäivitykset, joihin sisältyy uusi pelitila, uusia Exosuit-varustepukuja sekä Monster Hunter- ja Street Fighter 6 -teemoja. Hiraoka esitteli myös Final Mission Selection -ominaisuuden, jossa voi valita PvP-, PvE- ja satunnaisotteluiden välillä.

Exoprimal-pelin ensimmäinen kausi alkaa pelin julkaisun yhteydessä ensi perjantaina ja uusi pelitila tulee käyttöön kaksi viikkoa myöhemmin, 28. heinäkuuta. Savage Gauntlet on yhteistyökokemus, joka haastaa viiden pelaajan joukkueet viikoittain kiertävillä PvE-tehtävillä. Niitä voi pelata uudelleen korkeampien sijoitusten ja palkintojen saamiseksi. Exoprimal julkaisee ensimmäisen suuren pelipäivityksensä 17. elokuuta. Se tuo mukanaan kymmenen Alpha-tyypin Exosuit-varustepukua. Näissä vaihtoehtoisissa malleissa on täysin erilaisia aseita kuin tavallisissa vastineissaan.

Toinen kausi alkaa lokakuun puolivälissä. Se sisältää seuraavan suuren pelipäivityksen, joka sisältää Street Fighter 6 -yhteistyön. Mukana on myös muita lisäyksiä, kuten uusi kartta. Tammikuussa 2024 alkaa kolmas kausi, jolloin asevarasto laajenee jälleen Beta-tyypin Exosuits-puvuilla. Näiden lisäksi päivitys tuo taisteluun uuden vihollisen, Neo Triceratopsin. Lisäksi mukana on Monster Hunter -yhteistyö.

Viime yön Exoprimal Showcase -tilaisuuden voi katsoa täältä.

Exoprimal on moninpelivetoinen toimintakokemus, joka rakentuu sujuvan yhteistyön varaan. Tämä lisäksi pelissä on myös kilpailullinen puoli, joka tuo oman lisäsävynsä vauhdikkaisiin konflikteihin. Pelimuodoista keskeisin on Dino Survival, jossa kaksi viiden hengen tiimiä taistelee liskouhkaa vastaan kilpailullisessa hengessä. Dynaamiset, alati muuttuvat tavoitteet pitävät pelaajajoukkueet varpaillaan ja haastavat joukkueet monin eri tavoin. Koska erilaisia tehtäviä ja tavoitteita on moneen makuun, peli säilyttää raikkautensa ja kiehtovuutensa pelisessiosta toiseen. Eletään vuotta 2040 ja maapallo on kriisin partaalla. Hurjat hirmuliskot ovat ilmaantuneet tyhjästä ja aiheuttaneet tuhoa kaupungeissa maailmanlaajuisesti. Moninpelivetoisuudestaan huolimatta Exoprimalissa on tarinavetoinen lähestymiskulma pelimaailman tapahtumiin. Sen kiehtovat käänteet ja värikkäät hahmot auttavat pelaajia syventymään tapahtumiin ja ymmärtämään paremmin dinosaurusmysteeriä.

Exoprimal julkaistaan 14. heinäkuuta 2023 sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 16.

MI03