Pelinurkka

Älä tee tätä virhettä PS4-ohjaimella – voi tuhota ohjaimen akun lopullisesti

PS4:n viralliset DualShock 4 -ohjaimet eivät kestä mitä vain latausta, minkä moni pelaaja on saanut oppia kantapään kautta.PlayStation 4-videopelikonsoli on yksi historian menestyneimmistä konsoleista, joten erittäin monella lukijalla on tälläkin hetkellä PS4-konsoli ja sen ohjaimia asunnossaan. Siksi on myös melko varmaa, että jokunen on tehnyt DualShock 4 -ohjaimella virheen, joka voi osoittautua kalliiksi.

Yhdysvaltainen tubettaja John Glasscock selittää alla olevalla videollaan, miksi DualShock 4:ää ei koskaan pitäisi ladata suoraan verkkovirrasta muuntajan kanssa. Koska USB-portteja on konsolissa rajattu määrä, kertoo Glasscock monien pelaajien lataavan ohjainta muista virtalähteistä, mutta tämä ei ole välttämättä hyvä ajatus.

DualShock 4:n akku on nimittäin erittäin herkkä liian korkealle virralle, eikä sitä saisi koskaan ladata yli viiden voltin jännitteellä. Monet USB-laturit kuitenkin tukevat myös korkeampaa jännitettä, mikä voi peruuttamattomasti huonontaa akun toimintaa tai hajottaa sen kokonaan.

Tarkemman selityksen näet alla olevalta videolta. Jos video ei näy, paina tästä.

MI03