Urheilu

Paluumuuttaja Niko Kapanen palaa takaisin ritaripaitaan

Liigajoukkue HPK on solminut paluumuuttajan Niko Kapasen kanssa 1+1 vuotisen sopimuksen.
Niko-Kapanen_600x75038-vuotias keskushyökkääjä Niko Kapanen palaa kasvattajaseuraansa HPK:n kuudentoista kiertolaisvuoden jälkeen. Kapanen ja HPK ovat solmineet 1+1 vuotisen sopimuksen.

Kapanen on pelannut kahdeksan edellistä kautta KHL:ssä seuroinaan Ak Bars Kazan, Lev Praha ja Helsingin Jokerit.

– Helppohan tavallaan kotiin on tulla. Monesti olen tätä miettinyt ja monesti on kysytty ja nyt ympyrä vähän niin kuin sulkeutuu. Hyvillä mielin tulen takaisin, Kapanen kertoo seuran verkkosivuilla.

Kapanen lähti kauden 1999-2000 jälkeen TPS:ään, josta tie vei lopulta NHL:ään, jossa otteluita kertyi vyölle kaikkiaan 415 ottelua, joissa tehtaili 41+94=135 tehopistettä. Kapanen viime kauden KHL:ssä Helsingin Jokereiden paidassa 53 runkosarjaottelua, joissa saalisti tehopisteet 11+15.

Kapanen on pelannut A-maajoukkueessa kymmenet MM-kisat, kahden olympialaiset ja lisäksi edusti 2004 World Cup -joukkueessa. Hän on yksi harvoja sekä nuorten että aikuisten MM-kultaa voittaneista suomalaisista.

– Hienoa saada Niko HPK:hon. Hän tuo hyvän pelaamisen lisäksi esimerkkiä ammattimaisuudesta meidän nuorille pelaajille. On tärkeää, että meillä on suunnannäyttäjiä kopissa. Annetaan Nikolle aikaa parantua polvileikkauksesta ja tuetaan häntä siinä. On hyvä myös muistaa, että HPK:n on kehitettävä kokonaisuutta kohti Liigan kärkeä ja Niko on yksi osa sitä, siinä missä muutkin ihmiset HPK perheessä, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen hehkutti seuran verkkosivuilla.

Jokkeri