Urheilu

Paluumuuttaja Jokipoikien hyökkäykseen vahvistusta

Mestisjoukkue Joensuun Jokipojat ovat solmineet paluun kotikaupunkiinsa tekevän hyökkääjä Joona Mannisen kanssa.
JokipojatlogouusiKeskusyökkääjä Joona Manninen, 25, kiekkoili viime kauden unkarilaisseura Ferencvárosi TC:n rivistössä. Manninen tehtaili Ferencvárosi TC:n rivistössä 47 ottelussa tehot 21+35 ja olemalla joukkueensa ykköspistemies.

– Unkarin reissu oli erittäin hieno. Asuin Budapestissä, joka on aivan huikea kaupunki. Kiekon pelaaminen oli hiukan eksoottista, sillä tasoerot sarjassa olivat suuret. Osa ulkomaalaisista pelaajista oli erittäin hyviä, mutta taso tippui kolmos- ja neloskenttään melkoisesti, Manninen kertoi seuran verkkosivuilla.

Manninen on Jokipoikien kasvatti, joka pelannut Jokipoikien ja SapKon rivistöissä yhteensä 170 Mestisottelua. Juniorivuosinaan hän kävi kiekkoilemassa myös Espoo Bluesin juniorijoukkueissa sekä yhdysvaltaisessa USHL-juniorisarjassa. Manninen edusti viimeksi Jokipoikia kaudella 2013-14.

– Nyt palaan sitten takaisin Joensuuhun, ja tulevaa kautta odotan innolla. Kesällä minulle tuli terveydellisten syiden takia totaalihuilia, mutta tilanne on päivä päivältä parempi, ja sarjan alkaessa aion olla sataprosenttisessa iskussa, mies lupaa, linjaa Manninen.

– Naamat ovat aika lailla vaihtuneet, mutta treeneissä on ollut tosi hyvä meininki, ja joukkue vaikuttaa lupaavalta. Itse haluan olla se sama taisteleva sentteri kuin ennenkin.

Jokkeri