Urheilu

Ossi Pellinen liittyy Jokipoikiin, Eemeli Parikka kakkosvalmentajaksi

Jokipojat on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Ossi Pellisen, 32, kanssa. Lisäksi joukkue on saanut taakseen kakkosvalmentajan, tamperelaislähtöisen Eemeli Parikan, 28. Seuran hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on puolestaan nimetty Jarkko Immonen.

Ossi Pellinen liittyy Jokipoikiin. (Kuva:  Hcsatakunta.fi)

Ossi Pellinen liittyy Jokipoikiin.
(Kuva: Hcsatakunta.fi)

Monen jääkiekon ystävän jo valmiiksi tuntema Ossi Pellinen omaa rautaisen kokemuksen, sillä miehen vyöltä löytyy yli 200 pelattua liigapeliä Ilveksen ja Ässien paidassa. Myös Mestis on miehelle tuttu seura – Pellinen on pitkällä urallaan edustanut niin FPS:ää, Jukureita kuin LeKiäkin. Edelliset kaudet hän on tahkonnut Suomi-sarjaa HC Satakunnan riveissä.

– Ossin tilanne näyttää todella hyvältä. Hän on iso leftin puolen hyökkääjä, jollaiselle varmasti löytyy tilaa meidän joukkueestamme. Olen miehen otteisiin jo tässä vaiheessa erittäin tyytyväinen, päävalmentaja Ari Aaltonen kertoo.

Pakkiosastollakin tapahtuu

Pelaajaosastolla kuhisee muutenkin, sillä puolustaja Iiro Mäntylä, 25, on tehnyt joukkueen kanssa kuukauden mittaisen Try Out-sopimuksen. Mäntylä pelasi viime kaudella Kiekko-Vantaassa, missä hän naputti runkosarjassa tehopisteet 1+6. Jokipoikien omat kasvatit Esa Lehikoinen ja Heikki Puustinen puolestaan treenaavaat vielä joukkueen kanssa, mutta ainakaan Puustista ei tulla ärjypaidassa pelikentillä näkemään.

– Heikki siirtyy Ruotsiin Lindlövens IF:n riveihin. Hänen pitkäaikainen haave on ollut päästä pelaamaan ulkomailla, ja laskemme hänet sinne hyvillä mielin. ”Pude” on tervetullut takaisin Joensuuhun, kun siltä tuntuu, Jokipoikien hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen kertoo.

– Lehikoisen Esan kanssa taas seurataan tilannetta viikko kerrallaan. Hänellä ei ole tällä hetkellä sopimusta mihinkään, ja katsotaan rauhassa, mihin ratkaisuun mies päätyy.

Uusi kakkosvalmentaja ja uusi hallitus

Kakkosvalmentajaksi Jokipojat on puolestaan pestannut tamperelaislähtöisen Eemeli Parikan, 27. Parikka on toiminut valmentajana mm. Unkarissa, ja päävalmentaja Aaltonen on miehestä innoissaan.

– Löysimme Parikan valmentajapankin kautta, ja ratkaisu tuntuu tässä vaiheessa onnistuneelta. Hän on oikein hyvä ja asiallinen kaveri, joka on suorittanut ammattivalmentajan tutkinnon Vierumäellä. Oikea ammattimies, valmentaja Aaltonen kehaisee.

Uusi kausi kolkuttaa jo kynnyksellä, ja se saa myös kokeneen päävalmentajan innostumaan.

– Aloitimme treenit maanantaina, ja meininki on ollut tosi hyvä. Pelaajat painavat menemään hyvällä asenteella, en voi olla kuin tyytyväinen, Aaltonen riemuitsee.

Jokipoikien hallituksessa puolestaan tapahtui kesällä pieniä muutoksia, kun viime kauden puheenjohtajana toiminut Tuija Jormanainen siirtyi sivuun. Hallituksen keulakuvaksi nousi näin Jokipoika-ikoni Jarkko Immonen. Lauri Hyvönen jatkaa hallituksen jäsenenä, ja uutena miehenä mukaan remmiin nousee Rakennusliike Tero Kurki Oy:n takaa joensuulaisen yrityselämän hyvin tunteva Tero Kurki.

– Tuija ilmoitti jo hyvissä ajoin talvella, ettei jatka tehtävässään tällä kaudella. Asiaan ei liity sen kummempaa dramatiikkaa, Immonen kertoo.

– Ajattelimme, että ensimmäisellä Mestis-kaudella puheenjohtajan paikalla olisi hyvä olla seuran läpikotaisin tunteva henkilö. Pyrimme luomaan seuraan uuden toimintamallin, johon kuuluvat mm. erilaiset työryhmät. Tätä kautta pystymme kehittämään seuran toimintaa ja parantamaan edellytyksiä Mestiksessä menestymiseen, tuore puheenjohtaja päättää.

AnaGonda