Viihde

Oscar-palkittu näyttelijä Robin Williams on kuollut

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Robin Williams on löydetty kotoaan kuolleena maanantaina paikallista aikaa.

RIP Robin Williams 21.07.1951 - 11.08.2014Kalifornian poliisi epäilee 63-vuotiaan Robin Williamsin tehteen itsemurhan.

– Tällä hetkellä oikeuslääkäri epäilee kuolemansyyksi itse aiheutettua tukehtumista, mutta kattava tutkimus on tehtävä ennen lopullisia päätelmiä, viranomainen totesi tiedotteessaan.

Williamsin edustaja kertoo näyttelijän taistelleen pitkään vahvaa masennusta vastaan.

– Tämä on traaginen ja äkillinen menetys.

Robin Williams oli naimisissa kolmasti: Valeria Velardin kanssa 1978–1988 ja Marsha Garces Williamsin kanssa 1989–2010. Vuonna 2011 hän nai Susan Schneiderin. Hänellä oli ensimmäisestä avioliitostaan yksi lapsi ja toisesta kaksi lasta.

Robin Williams kävi jonkin aikaa kuuluisaa Juilliard Schoolin näyttelijälinjaa, mutta lopetti opintonsa ja alkoi esittää stand up -komiikkaa.

Williams tunnettiin taitavana imitaattorina ja miimikkona. Hän pystyi vaihtamaan esittämäänsä hahmoa nopeasti ja vaivattomasti, mitä taitoa hän hyödynsi muun muassa Mrs. Doubtfiressa. Williamsin huumorityyli vaikutti suuresti talk show -juontaja Conan O’Brieniin.

Williams palkittiin parhaan miessivuosan Oscarilla roolistaan elokuvassa Will Hunting. Hänet palkittiin uransa aikana myös kahdella Emmyllä, kuudella Golden Globella, kahdella SAG-palkinnolla sekä viidellä Grammyllä.

Näyttelijä Robin Williams muistetaan loistavista rooleistaan, kuten mm. Hyvää huomenta Vietnam, Hook – Kapteeni Koukku, Jumanji ja Flubber – maailman mahtavin mönjä. Williamsin viimeisin elokuvansa on tämän vuoden toukokuussa ilmestnyt The Angriest Man in Brooklyn, jossa hän näyttelee Henry Altmann hahmoa.

Williams sai parhaan miessivuosan Oscarin vuonna 1998 elokuvasta Will Hunting. Hänellä on lisäksi kolme aiempaa Oscar-ehdokkuutta.

Williamsilla oli 1970- ja 1980-luvuilla pahoja päihderiippuvaivuuksia ja Williams on kutsunut itseään alkoholistiksi. Hän on myös käynyt useasti vieroitushoidossa.

AnaGonda