Urheilu

Niklas Näppi jatkaa Kajaanissa

Kajaanin Hokki on tehnyt jatkosopimuksen laitahyökkääjä Niklas Näpin kanssa. Näpin sopimus kattaa tulevan pelisesongin.
hokki_mestis-thumb

niklas_nappi-hokki

Niklas Näppi nähdään Hokissa myös tulevalla kaudella. (Kuva: Hokki.fi)

Huhtikuussa Hokin paidassa Mestiksen pronssimitalia juhlinut Niklas Näppi, 21, jatkaa Kajaanissa myös tulevalla kaudella. Näppi pelasi päättyneen kauden Kajaanissa koko kauden mittaisella lainasopimuksella Rauman Lukosta, mutta tulevalla kaudella Näppi kuuluu Hokin omiin sopimuspelaajiin. Näpin sopimus on yksivuotinen.

Eurajoen Lätkän kasvatti iski päättyneellä kaudella runkosarjassa tehot 14+17 ja sijoittui tulokkaiden pistepörssissä neljänneksi. Myös Hokin sisäisessä pistepörssissä Näpin tehopisteet riittivät neljänteen sijaan. Pudotuspeleissä 176-senttinen ja 80-kiloinen laitahyökkääjä summasi tehot 2+1.

– Näpin sopimus tuo joukkueeseen tarvittavaa jatkuvuutta. Ensimmäinen täysi kausi miesten tasolla päättyi 14 maaliin, joten jatkossa hän on potentiaalinen 20 maalin mies, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi tuoretta sopimusta.

– Olen erittäin tyytyväinen, että hän valitsi pelipaikakseen Hokin. Hän oli myös ainoa laitahyökkääjä, jonka kanssa edes neuvottelimme tähän ratkaisijan ruutuun, Laukkanen täsmentää.

Kaudella 2013-2014 Lukon A-junioreita kipparoinut Näppi oli jopa lähellä rikkoa Teemu Selänteen nimissä olleen Nuorten SM-liigan maaliennätyksen, mutta siirtyminen helmikuun alussa lainalle Mikkelin Jukureihin vesitti Näpin ennätysmahdollisuudet. Ennen siirtoa Näppi oli iskenyt 42 otteluun huimat tehot 38+22 ja oli vain viiden maalin päässä Selänteen maaliennätyksestä. Mikäli Näppi olisi jäänyt loppukaudeksi Raumalle, olisi kaudella 1987-88 syntynyt maaliennätys voinut rikkoutua.

Näpin sopimuksen myötä Hokilla on kasassa jo 24 sopimusta kaudelle 2015-2016. Neljän pelaajan sopimus sisältää try out -pykälän. Laukkasen mukaan Hokin joukkue on jo lähes valmiina tulevan kauden koitoksiin.

– Lähdemme tällä joukkueella elokuussa jäälle ja katsomme silloin, mihin esimerkiksi try-out -pelaajien rahkeet riittävät. Iso kiitos pelaajakoordinaattori Joonas Karjalaiselle ja seurajohdolle joukkueen kasaamisen suhteen. Organisaation toiminnassa oleva positiivinen saavutustarve näkyy kaikessa tekemisessä, Laukkanen kiittelee.

AnaGonda