Jääkiekko

Niclas Luceniukselle viiden ottelun pelikielto

TUTO Hockeyn kapteeni Niclas Luceniukselle tuomittiin lauantaina 20 minuutin käytösrangaistus sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan.

Niclas Lucenius on tuomittu viiden ottelun pelikieltoon. Lucenius loukkasi lauantaisessa Mestisottelussa TUTO Hockey-SaPKo erotuomarin koskemuutta erittäin epäsopivalla tavalla.

Lucenius on pelikiellossa seuraavissa otteluissa: 24.1. KeuPa HT, 26.1. RoKi, 27.1. IPK, 2.2 Jokipojat, ja 7.2. LeKi.

* * *
Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan
Pelaaja: Niklas Lucenius
Ottelu: TUTO Hockey-SaPKo
Peliaika: 59:37
Ottelupäivä: 20.1.2018

1. Tapauksen perustelut
Lucenius loukkaa erotuomarin koskemattomuutta kurinpitoryhmän mielestä erittäin epäsopivalla tavalla. Olimme kurinpitoryhmän sisällä hyvin yksimielisiä päätöksestä. Erotuomarin koskemattomuus on asia, jota pelissä pitää pystyä tilanteessa kuin tilanteessa kunnioittamaan, ja tässä ko. tilanteessa ei niin käy.

Alla on vielä erotuomarin näkemys tilanteesta, ja tämän näkemyksen kurinpitoryhmä jakaa täydellisesti.

Ajassa 59.37 Niclas Luceniukselle tuomittiin 2 min kiinnipitämisestä. Katkolla Lucenius kävi kierroksilla ja koitti päästä SaPKon pelaajan kimppuun, jolloin linjatuomari Hautamäki tuli erottamaan Luceniuksen ja otti hänestä kiinni pitääkseen hänet poissa häiriköimästä. Tämän jälkeen Lucenius heitti linjatuomari Hautamäen jäähän painitermein takavyöheitolla.

Päätuomari Jarkko Salminen tuomitsi tilanteesta Niclas Luceniukselle pelirangaistuksen erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut
Sääntö 116 – sopimaton käytös tuomaristoa kohtaan
Määritelmä: Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön yritys viedä tuomariston valtaa, halventaa tai heikentää tuomaria tai kyseenalaistaa tuomarin rehellisyyden, taidot tai fyysisesti uhmaa tuomaria.

v. Ottelurangaistus

-1. Pelaaja tai joukkueen toimihenkilö koskettaa millään tavoin tuomaria haitaten pelin johtamista.

3. Ratkaisu
TUTO Hockeyn Niklas Luceniukselle määrätään viiden (5) ottelun pelikielto. Lucenius on pelikiellossa viidessä seuraavassa TUTO Hockeyn ottelussa.

Jokkeri