Urheilu

NHL-legenda Ilkka Sinisalo on menehtynyt

Suomalaiskiekkoilija NHL-legenda Ilkka Sinisalo on menehtynyt 58-vuotiaana eilen.

NHL-seura Philadelphia Flyers tiedottaa, että NHL-legenda suomalaisjääkiekkoilija Ilkka Sinisalo on menehtynyt 58-vuotiaana. Seuran mukaan Sinisalo nukkui pois rauhallisesti perheensä ympäröimänä keskiviikkoaamuna Suomessa.

− Ilkka oli erittäin hyvä pelaaja, loistava joukkuetoveri, mutta mikä tärkeintä erinomainen henkilö ja loistava ystävä meille kaikille, kommentoi Flyersin varatoimitusjohtaja ja GM Ron Hextall.

SM-liigassa Sinisalo pelasi kaikkiaan 324 ottelua saalistaen 101+94=195 tehopistettä HIFK:n, HPK:n, Tampereen Ilveksen ja Kiekko-Espoon riveissä. SM-liigassa hän saavutti yhden Suommen mestaruuden kaudella 1979-80 HIFK:n riveissä. Hän kiekkoili NHL:n runkosarjassa 582 ottelua tehtailen 204+222=426 tehopistettä Philadelphia Flyersin, Minnesota North Starsin ja Los Angeles Kingsin riveissä. Hän lopetti kiekkoilu-uransa kaudella 1995-96 Kiekko-Espoon riveissä. Hän toimi kiekkoilu-uransa jälkeen työskenteli vuodesta 2004 lähtien Philadelphia Flyersin pelaajatarkkailijana Euroopassa.

Hänet aateloitiin Suomen jääkiekkoleijonaksi numerolla 107 vuonna 1996.

– Ilkka oli todellinen ystävä ja Flyersin lojaali jäsen. Hän antoi merkittävän osan ajastaan, ponnisteluistaan ja lahjoistaan organisaatiolle, Flyersin puheenjohtaja Paul Holmgren totesi.

Jokkeri