torstai 20.06.2019  | Into  PALJON ONNEA!! 
Kategoria: Naisten MM-kisat 2019

Naisleijonat historiallisesti MM-finaaliin!

kello?!

Naisleijonat venyi historialliseen sensaatiovoittoon MM-välierässä Kanadasta numeroin 4-2.
Naisleijonat pelaa tänään sunnuntaina MM-finaalissa. Alkulohkossa Kanadalle 1–6 hävinnyt Suomi venyi välierässä sensaatioon ja 4–2-voittoon.

Naisten MM-jääkiekkoa pelataan nyt 19. kertaa, ja finaalipaikka on Suomelle historian ensimmäinen. Kaikki aiemmat loppuottelut on pelattu Yhdysvaltain ja Kanadan välillä.

Kanada siirtyi ottelussa johtoon ajassa 2:32. Jamie Rattray ohjasi Laura Staceyn alustuksesta, kiekko lipui Noora Rädyn jalkojen välistä verkkoon. Avauserän ensimmäinen puolikas oli tolppiakin kolkuttelen Kanadan selvää halintaa, mutta tilanne pysyi 1-0:ssa.

Naisleijonat nousi tasoihin ajassa 16:23 ylivoimalla, kun hyökkääjä Ronja Savolainen ohjasi Jenni Hiirikosken kovan laukauksen ohitse Shannon Szabadosin selän taakse.

Erän loppupuoliskolla Savolainen taklasi Kanadan Blayne Turnbullin vaarallisesti pää edellä laitaa mutta selvisi kuin ihmeen kaupalla ilman rangaistusminuutteja.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin yllättäen 1-1 -tilanteessa.

Toisen erän alussa Naisleijonien hyökkääjät Minnamari Tuominen ja Riikka Sallinen ottivat lähes peräkkäin kaksiminuuttiset rangaistukset. Näin ollen Kanada pääsi pelamaan viidellä kolmea vastaan ajassa 21:47, mutta Naisleijonat kesti joukkueena maalivahti Noora Rädyn johdolla.

Kanada tasoitti ottelun ajassa 27:53, kun maalinedusruuhkasta onnistui Loren Gabel sivaltamaan kiekon Rädyn selän taakse.

Naisleijonat nousi uudelleen johtoon ajassa 36:18. Takana oli pitkä pätkä ilman pelikatkoa, ja 17-vuotias puolustaja Nelli Laitinen laukoi Naisleijonien kolmannen osuman MM-välierässä.

Kolmannen erän ensimmäinen puolikas oli Kanadan hienoista hallintaa. Erän puolivälissä ajassa 50:55 tutkittiin todella pitkään videonauhoja, mutta Kanadan tekemää maalia ei löytynyt.

Kanada jatkoi tämän jälkeen kovaa painettaan Suomen päätyyn, mutta Naisleijonien yhä jatkunut hyvä viisikkopuolustus piti vaahteranlehtipaidat melko vähillä tekopaikoilla.

Muutama minuutti ennen päätössummeria Kanada sai kiekon Noora Rädyn varusteiden kautta ainakin maaliviivan tuntumaan, mutta tilannetta ei tarkistettu videolta.

Suomen Ronja Savolainen iski viimeisellä minuutilla kiekon tyhjään häkkiin, ja räjäytti Espoon Metro-areenan yleisön hurjaan huutomyrskyyn.

Naisleijonat kohtaa tänään sunnuntain MM-finaalissa USAn.

Jos Vimeo-upotus ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

Kanada – Suomi 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)

02:32 1-0 Jamie-Lee Rattray (Laura Stacey)
16:23 1-1 Ronja Savolainen (Jenni Hiirikoski, Noora Tulus) YV
26:50 1-2 Jenni Hiirikoski (Noora Tulus, Ronja Savolainen) YV
27:53 2-2 Loren Gabel (Brianne Jenner, Ann-Sophie Bettez)
36:18 2-3 Susanna Tapani (Nelli Laitinen, Michelle Karvinen)
59:22 2-4 Ronja Savolainen TM SR

RANGAISTUKSET:
Kanada 4 x 2min
Suomi 5 x 2min

MAALIVAHDIT:
Shannon Szabados, Kanada 5+7+3= 15 (poissa: 58:38-59:22, 59:38-60:00)
Noora Räty, Suomi 13+17+13= 43

YLEISÖÄ: 4 311 katsojaa.

AnaGonda

 Kirjoita kommentti & osallistu keskusteluun!

Ohjeet: Kirjoita kommenttisi tähän. Voit ottaa kantaa, mutta muista hyvät tavat. Kirjoittajat vastaavat itse kommenteistaan. Keskustelu on esimoderoitu eli kommentit luetaan ennen julkaisua.

 Japyh.comin kommentointisäännöt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.