Pelinurkka

Näin nopeasti yhteiskunta romahtaa epidemian kourissa

Ubisoft on julkaissut Collapse-simulaation, jonka avulla jokainen voi itse realistisesti kokea kuinka nopeasti asekäyttöön valjastettu virus voi levitä ja romahduttaa yhteiskunnan. Collapsen idea perustuu 8. maaliskuuta julkaistavaan Tom Clancy’s The Division -toimintapeliin.
Collapse
Collapse on vuorovaikutteinen verkkokokemus, joka hyödyntää oikeaa tietoa luodakseen uskottavan ja henkilökohtaisen ennusteen yhteiskunnan romahduksesta. Pelaajan roolina on niin sanottu patient zero, alkupotilas, joka kantaa äärimmäisen tarttuvaa virusta. Hänen päätöksillään on seurauksia, jotka vaikuttavat siihen, miten epidemia leviää.

Karttatietoihin, NASAlta saatuun lähdemateriaaliin ja IATAn lentoreitteihin perustuva tietopaketti on kasattu yhdessä riskianalyytikkojen ja julkisen alan työntekijöiden kanssa. Collapse kattaakin yli 3 800 kaupungin perustiedot, joissa asuu yhteensä peräti 95 prosenttia maailman asukkaista. Pelaaja voi näin kokeilla eri kaupunkien toimivuutta epidemian armoilla ja samalla löytää sekä vaarallisimmat että turvallisimmat kaupungit.

Simulaatio perustuu Tom Clancy’s The Division -toimintapelin tarinaan, joka sijoittuu New Yorkin kriisialueelle keskellä pahinta epidemiaa. Tappava virus on rampauttanut kokonaisen miljoonakaupungin ja vapaaehtoisvoimin toimiva The Division -järjestö pyrkii palauttamaan rauhan ja järjestyksen kaaoksessa olevaan kaupunkiin.

Collapse-simulaatio on vahva muistutus yhteiskuntamme monimutkaisuudesta ja sen haavoittuvaisuudesta. Asioista, joihin luotamme päivittäin, kuten sähköverkko, julkinen liikenne, tiedotusvälineet, pankit ja sairaalat. Kun näistä jokin pettää, muut seuraavat nopeasti perässä. Collapse simuloikin juuri tätä tilannetta. Miten nopeasti maailmamme nujertuu, jos The Divisionin pelimaailmassa kuvattu tapahtuma oikeasti pääsisi valloilleen.

Collapse-simulaatiota pääsee jokainen testaamaan täältä.
TCTD_screen_Megan
Tom Clancy’s The Division julkaistaan sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että Windows-tietokoneille 8. maaliskuuta 2016. Pelin ikäraja on PEGI 18.

AnaGonda