Urheilu

Myttynen KalPaan testiin – Vainiola sivussa

Hyökkääjä Matias Myttynen liittyy lokakuun loppuun ulottuvalla tryout -sopimuksella Kuopion KalPaan.

Myttynen KalPaan testiin. (Kuva: Hockeysverige.se)

26-vuotias keskushyökkääjä Matias Myttynen ja Kuopio KalPa ovat solmineet lokakuun loppuun asti ulottuvan koeaikasopimuksen. Sopimuksessa on lisäksi seuran optio loppukaudesta.

− Olemme jo pidempään kartoittaneet vielä yhtä pelaajaa ja kun Vainiola loukkaantui, tuli aika tehdä päätöksiä ettei materiaali keskikaistalla mene liian ohueksi. Saimme jo vähän kokeneemman pelaajan, joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, ominaisuuksia joita olemme etsineet. Matiaksella on alla hyvä kausi Allsvenskanissa ja hänellä on ominaisuudet olla meille hyvä pelaaja, kuvaili KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

KalPan hyökkääjä Ville-Vesa Vainiola huilaa loukkaantumisen vuoksi arvion mukaan kolme-neljä viikkoa.

Ilves-kasvatti Myttynen, joka pystyy myös pelaamaan keskus- ja laitahyökkääjän tontilla erinomaisesti. Viime kauden hän pelasi Ruotsin Allsvenskanin Västerås IK:ssa, tehden 52 otteluun hyvät pisteet 14+15.

Myttynen on edustanut Tampereen Ilvestä ja JYPiä Liigassa 198 runkosarjaottelun ja 17 playoffs-ottelun verran. Runkosarjassa pisteitä on kertynyt 26+27 ja playoffseissa yhden syöttöpisteen verran. Toistaiseksi parhaalla Liiga-kaudellaan 2010-2011 hän kirjautti 54 runkosarjan otteluun pisteet 9+10.

– Tosi innoissani olen tulossa Kuopioon. Tämä on hyvä mahdollisuus mulle, hain pelipaikkaa mahdollisimman kovatasoisesta sarjasta ja joukkueesta ja yhdistelmä Liiga ja KalPa on mulle ihan loistava mahdollisuus, kertoo Matias Myttynen.

Kuva: Hockeysverige.se

Jokkeri