Urheilu

Moses Mustonen ja Roihu lohipaitaan

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan jatkosopimuksen Moses Mustosen kanssa ja uutena miehenä lohipaitaan liittyy puolustaja Henry Roihu.
kvantaa_mestis-thumb
Laitahyökkääjä Moses Mustonen, 24, on tehnyt jatkosopimuksen Kiekko-Vantaan kanssa. Uutena pelaajana Kiekko-Vantaalle saapuu vuoden sopimuspaperiin nimensä rustannut 21-vuotias puolustaja Henry Roihu.

Mustoselle peliuransa jatkaminen lohipaidassa oli helppo päätös.

– Alusta asti Kiekko-Vantaassa jatkaminen oli ykkösvaihtoehto. Täällä on hyvä tekemisen meininki ja puitteet ovat kunnossa. Innolla odotan, että kiekko tippuu jäähän, Mustonen valottaa.

Mustonen on suoraviivainen laitahyökkääjä, joka pelasi viime kaudella Kiekko-Vantaan paidassa 26 ottelua tehoilla 3+3. Kausi oli napakan laukauksen omaavalle HJK-kasvatille varsin rikkonainen.

-Viime kausi oli repaleinen. Siinä oli kaksi isoa loukkaantumista, enkä päässyt oikein kunnolla rytmiin, Mustonen muistelee.

Mustonen on pelannut Mestiksessä yhteensä 138 ottelua LeKin, Peliittojen ja Kiekko-Vantaan pelipaidassa.

Kaksi B-nuorten SM-pronssia Bluesissa aikoinaan voittanut laitahyökkääjä on jo läpimurtonsa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla tehnyt. Mustonen haluaa auttaa ensi kaudella joukkuetta menestymään ja pelata ehjän sesongin.

-Haluan pysyä kunnossa, pelata hyvin ja auttaa joukkuetta menestymään. Sitä kautta tehopisteitäkin sitten tulee. Joka ilta täytyy pystyä pelaamaan korkealla tasolla, eikä notkahduksia saa tulla, Mustonen kertoo.

KeuPa HT:n puolustaja Henry Roihu lohipaitaan

Viime kaudella KeuPa HT:ssa 44 ottelussa tehot 3+2 nakuttanut Henry Roihu, 21, odottaa innolla aikaansa lohipaidassa.

-Todella hyvät ja odottavaiset fiilikset. Kuulin paljon hyvää Kiekko-Vantaasta Sami Mikkoselta ja Valtteri Heikkilältä. Päätös tulla Vantaalle, oli aika helppo. Täällä on hyvä valmennus ja hyvä joukkue, viime kaudella KeuPa HT:ssa 44 ottelussa tehot 3+2 iskenyt puolustaja sanoo.

Järvenpään Haukkojen kasvatti liittyi Kiekko-Vantaan harjoitusvahvuuteen jo ennen juhannusta. Liukkaasti liikkuvalle puolustajalle lohipaita ei ole täysin vieras peliasu, sillä Roihu edusti seuraa C-nuorten SM-sarjassa kaudella 2009-10.

Roihu on pelannut harjoitusotteluissa, niin ikään järvenpääläislähtöisen Valtteri Parikan pakkiparina.

-Vallun kanssa on pelattu paljon yhdessä. Olisihan se kivaa pelata pakkiparina, kun kausi alkaa, A-nuorten SM-kultaa keväällä 2013 HPK:ssa voittanut Roihu toteaa.

Lähde: Kiekko-Vantaan tiedote

AnaGonda