Urheilu

Mika Niemi Kärppien paitaan

Oulun Kärpät on tehnyt sopimuksen keskushyökkääjän Mika Niemen, puolustajan Vili Saarijärven ja neljän nuoren muun kanssa.
karpat_liiga-thumbs
Oulun Kärpät ja keskushyökkääjä Mika Niemi, 27, ovat tehneet kaksivuotisen sopimuksen. Porin Ässien kasvatti Niemi oli päättyneellä kaudella joukkueensa tehokkain (8+38) pelaaja.
– Lähden hyvillä mielin Oulun ja Kärppiin. Fiilis on hyvä ja odottava, vaikka lähden kasvattajaseurastani, sanoo Niemi.

– Olen kasvatukseltani ässä ja olen kaikesta kiitollinen mitä patapaidoissa olen oppinut, mutta tiesin tämän hetken hetken tulevan – välillä on mentävä muualle mittaamaan itseään, miettii Niemi.

Niemelle hallitseva mestarijoukkue Kärpät oli selkeä ja mieleinen valinta.

– Kärpät on eurooppalainen huippujoukkue, joka tavoittelee aina menestystä. Innolla lähden pelaamaan ja olemaan osa Kärppien uutta joukkuetta, sanoo Niemi.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on tyytyväinen ässähyökkääjän valintaan.
– On hienoa, että Niemi valitsi Kärpät. Hän oli ykkösvaihtoehtomme, sillä olemme seuranneet häntä pitkään. Hän on kiekollinen ja taitava pelaaja, jolla on pelisilmää, sanoo Aho tasaisen hyvän viime kauden pelanneesta Niemestä.

Kärpät on tehnyt sopimukset myös maalivahti Sami Väliharjun, 18, puolustaja Taneli Siikaluoman, 21, sekä hyökkääjien Sami Anttilan, 20, ja Aku Kestilän, 20, kanssa.

Kaikki neljä pelasivat viime kaudella pääosin Kärppien A-nuorten joukkueessa ja kvartetin sopimukset ovat mallia 2+1 vuotta. Kestilä voitti nuorten SM-liigan maalikuninkuuden päättyneellä kaudella.
– Kilpailullinen paine omista nuorista edustusjoukkueeseen on hieno asia ja viestii juniorityömme tasosta, sanoo Aho.

– Olemme ylpeitä ja tyytyväisiä työhön, jota junioripuolella tehdään. Vahva juniorityö mahdollistaa jatkossakin Kärppien edustusjoukkueen omavaraisen pelaajarungon, sanoo Aho.

Lisäksi Kärppien sopimuspelaaja Vili Saarijärvi palaa takaisin Ouluun. Viime kaudella Pohjois-Amerikassa USHL-sarjaa pelannut Saarijärvi pelasi vastikään päättyneissä Suomen alle 18-v. MM-kisajoukkueessa Sveitsissä ja puolustaja valittiin koko turnauksen tähdistöön. Saarijärven sopimus kattaa kevääseen 2017 saakka.

AnaGonda