Urheilu

Michael Ryanin sopimus purettu Mikko Vainonen Poriin

Amerikkalainen laitahyökkääjä Michael Ryan ja Porin Ässät ovat purkaneet yhteisymmärryksessä kuluvaa kautta koskeneen pelaajasopimuksen. Ryan pelasi tällä kaudella Ässien paidassa 3 ottelua ja teki niissä 1+1 tehopistettä.

RYAN_MICHAEL_14_2600x750_q85_box-44,64,800,1009

Michael Ryanin sopimus purettu. (Kuva: Liiga.fi)

Michael Ryan pelasi Ässissä yhteensä kolmena kautena ja oli suuressa roolissa mestaruuskaudella 2012 – 2013.

Ässät haluaa kiittää Michael Ryania hänen panoksestaan Ässien hyväksi ja toivottaa onnea tulevaan.

– En tule unohtamaan sitä tukea ja kannustusta, jota sain siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran saavuin Poriin. Olen ylpeä siitä, että sain olla mukana auttamassa joukkuetta mestaruuteen 2013, Michael Ryan kommentoi.

Mikko Vainonen liittyy joukkueen mukaan

Helsinkiläislähtöinen puolustaja Mikko Vainonen liittyy joukkueen vahvuuteen heti. 21-vuotias Vainonen pelasi viime kaudella SaiPassa 19 ottelua ja teki niissä 0+1 tehopistettä ja sekä on Liiga aikaisemmin hän on pelannut kaudella 2011-12 HIFK paidassa 8 ottelua 0+0 tehopistein.

Viime vuodet 21-vuotias Vainonen on pelannut pääosin Pohjois-Amerikassa. Isokokoinen puolustaja on Nashvillen neljännen kierroksen varaus vuodelta 2012 ja hän oli mukana voittamassa nuorten MM-kultaa 2014.

– Hienoa päästä Liigaan pelaamaan kovia pelejä. Pyrin pelaamaan Ässissä vahvaa peruspeliä; Kovaa maalineduspeliä ja nopeita pelin avauksia, Vainonen kommentoi.

Vainosen ja Ässien sopimus on yksivuotinen, joka sisältää Ässien optio kaudesta 2016 – 2017.

– Meille tuli mahdollisuus hankkia nuori kehityskelpoinen puolustaja, jolla on potentiaalia ottaa suuri rooli myös ensi kauden joukkueesta, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kommentoi.

Kuva: Liiga.fi

AnaGonda