Katso TV:stä

Mertaranta ja legendat

TV5:n uutuussarjassa käydään avoimesti läpi Suomen kansan merkittävimmät urheiluhetket voitoista skandaaleihin. Antero Mertaranta johdattaa legendaariset urheilutähdet takaisin kauneimpiin ja kipeimpiin muistoihimme.
mertaranta_ja_legendat_kuva_1_980_460
Timo Jutila ja Suomen jääkiekon maailmanmestaruus vuonna 1995, Jari Isometsä ja Lahden dopingskandaali 2001, Marja-Liisa Kirvesniemen kolme olympiakultaa Sarajevossa 1984 ja monta muuta suomalaisen urheilun suurinta hetkeä koetaan uudelleen – yhdessä.

TV5:n uutuussarjassa Mertaranta ja legendat maamme ykkösselostaja Antero Mertaranta muuttaa viikoksi asumaan kahdeksan suomalaisen urheilijatähden kanssa. He käyvät yhdessä läpi elämäänsä ja uraansa ennennäkemättömällä tarkkuudella, syvyydellä ja avoimuudella. Ohjelmassa nähdään, kuinka ensimmäistä kertaa tv-historiassa urheilijat puhuvat aidosti ja avoimesti elämänsä hienoimmista ja vaikeimmista kokemuksista. Omin sanoin, tunteita ja totuuksia säästelemättä. Sarjassa nähdään harvinaista arkistomateriaalia kuolemattomista voitoista ja koetaan suuria tunteita, kun elämme uudelleen yhteisen suomalaisen muistimme kipeimmät ja kauneimmat hetket.

Sarjan urheilijatähdet ovat Timo Jutila, Marja-Liisa Kirvesniemi, Hanna-Maria Seppälä, Jari Isometsä, Jani Sievinen, Toni Nieminen, Tommi Evilä ja Minna Kauppi. Kenellekään heistä menestys ei ole tullut helpolla, vaan jokaisella voitolla on ollut kova hintansa.

– Kansa pääsee elämään nämä hienot urheiluhistorian hetket uudestaan yhdessä urheilijoiden kanssa ja kuulemaan, mitä tähdet itse niistä ajattelivat silloin ja nyt. Kerrankin luvassa on aitoa, tunteellista keskustelua oikeasta elämästä, Antero Mertaranta lupaa.

Mertaranta ja legendat nähdään TV5-kanavalla keväällä 2016. Ohjelman TV5:lle tuottaa Banijay Finland Oy.

Kuva: TV5.fi

AnaGonda