Urheilu

ME-naiset Jenn Suhr ja Anita Włodarczyk Turkuun

Paavo Nurmi Gamesiin saapuu yhdysvaltalainen olympiavoittaja Jenn Suhr ja puolalainen moukariheittäjä Anita Włodarczyk.

Puolalainen moukarinheittäjä Anita Włodarczyk nähdään Paavo Nurmi Gamesissä 11. kesäkuuta. (Kuva: Zimbio.com)

Paavo Nurmi Games järjestetään tänä vuonna tiistaina 11. kesäkuuta, jossa nähdään useita tähtikaartin urheilijoita. Heidän lisäksi tänä vuonna nähdään naisten seiväshypyn olympiavoittaja Jenn Suhr ja moukarinheiton supertähti Anita Włodarczyk.

Kisoissa urheilee myös iso joukko lajin kotimaisia huippunimiä. Koko kisojen osallistujalistaus on nyt julkistettu. Kautta aikojen vain kolme naisseiväshyppääjä on ylittänyt viisi metriä. Heistä kaksi, Yhdysvaltain Jenn Suhr ja Sandi Morris kilpailevat Turussa.

Kuluvan ulkoratakauden Suhr on aloittanut vahvasti. Austinissa meni keväällä 491. Morris on ylittänyt viisi metriä ulkoradoilla ja Suhr pitää halussaan sisäratojen ME-tulosta 502.

Puolalainen moukariheittäjä Włodarczyk on moukarin ME-nainen ja hallitseva MM-, olympia- ja EM-voittaja. Turussa vastaan asettuu muun muassa Kiinan Wang Zheng, jolle puolalainen hävisi kauden avauksen Nanjingissä.

– Nyt olen terve ja se on pääasia, Włodarczyk tuumi heitettyään kauden avauksessaan 73,64.

Miesten kiekossa voittotuloksena 70,98:n ylitys ja keihäänheitossa 93,09:n ylitys tuo bonuksena heittäjälle saaren Turun saaristosta.

Lähimpänä bonusta kevään perusteella on Daniel Ståhl. Kiekonheiton MM- ja EM-mitalisti heitti Tukholmassa Timanttiliigan kilpailussa 69,57, mutta sivalsi yliastutulla reilusti yli 70 metriä, ja pystyy yli 71 metrin.

Miesten keihäänheiton tilastokärjet ovat Turussa voittoa puolustava Magnus Kirt ja viime kesän nivusongelmista kuntoutunut Bernhard Seifert. He ovat kevään mittaan heittäneet 89,33 ja 89,06.

Turussa heittävät myös olympiavoittaja Thomas Röhler, Saksan Julian Weber ja kotimaan kärkinimistä Oliver Helander ja Antti Ruuskanen.

Pikajuoksun amerikkalainen kestomenestyjä Justin Gatlin, 37, kohtaa 100 metrillä maanmiehensä Mike Rodgersin, 34. Naisten 100 metrin kärkinimi Turussa on Yhdysvaltain Shania Collins. Hän teki viime kesänä läpimurtonsa 100 metrin eliittiin juoksemalla viime kesänä 10,98.

Naisten 100 metrin aidoissa mukana on Yhdysvaltain aituritrio Nia Ali, Christina Clemons ja Evonne Britton, joka on kevään mittaan juossut jo 12,7-alkuisia aikoja.

Ali on kaksinkertainen MM-hallien 60 metrin aitojen voittaja ja 100 metrin aidoissa olympiakisojen hopeamitalisti.

Kuva: Zimbio.com

Jokkeri