Urheilu

Max Kolu ja Jesse Saarinen TPS:n kykyjenetsijöiksi

HC TPS hankki lisää osaamista urheilutoimintansa vahvistamiseksi, sillä aikanaan TPS:n junioripolun kautta liigakaukaloihin ponnistaneet entiset jääkiekkoilijat Max Kolu ja Jesse Saarinen aloittavat omien toimiensa ohella TPS-jääkiekon kykyjenetsijöinä.

sml-tpstaustaHC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Niklas Österlundin mukaan organisaation urheilullista puolta viedään systemaattisesti ja tavoitteellisesti eteenpäin.

– Teemme pitkäjänteistä työtä urheilutoimintamme kehittämiseksi ja nämä hankinnat ovat osa suunnitelmaa, joiden avulla tulemme tulevaisuudessa nostamaan TPS:n jälleen Suomen urheiluorganisaatioiden kärkeen, Österlund toteaa.

HC TPS:n urheilutoimenjohtaja Ari Vuoren alaisuudessa tulevaisuudessa työskentelevät Max Kolu, 30, ja Jesse Saarinen, 37, ovat ehtineet urallaan pelaamaan pitkälti toistasataa liigaottelua ja keränneet pelikokemusta myös USA:n yliopistokiekkoilun parissa.

– Max ja Jesse ovat molemmat erittäin tunnollisia, pitkään jääkiekon parissa toimineita ammattilaisia, jotka tulevat taatusti auttamaan jatkossa sekä uusien kykyjen löytämisessä että omien lupaustemme osalta, Vuori kommentoi.

– Turun Palloseuralla on nykyiselläänkin erittäin vahva ja ammattitaitoinen juniorituotanto, joka näkyy eri ikäluokkien juniorimaajoukkueissa ja siinä, että edustusjoukkueemme runko koostuu pitkälti turkulaisista pelaajista.

Vuori haluaa korostaa, että kilpailun kiristyessä pelaajamarkkinoilla oman juniorituotannon merkitys tulee tulevaisuudessakin säilymään merkittävänä eikä kykyjenetsinnän tarkoitus ole korvata tätä, vaan toimia ennemminkin päinvastoin.

– Maxin ja Jessen työn avulla pystymme vahvistamaan organisaatiomme kykyä kehittää junioreitamme yksilöllisesti, tarjoamaan ehyemmän pelaajapolun ja kehityksen kannalta parhaan mahdollisen pelipaikan joko meillä tai jossain yhteistyöseurassa, Vuori analysoi.

HC TPS

AnaGonda