Urheilu

Liigaan kaksi huippuhankintaa: Lasch ja Nakládal TPS:ään


HC TPS hankki tulevaksi kaudeksi kaksi erittäin kovaa täsmähankintaa, kun turkulaiseen joukkueeseen tällä viikolla liittyivät laitahyökkääjä Ryan Lasch ja puolustaja Jakub Nakládal.

uudistunut_tpsKaukalossa äärimmäisen nopea ja taitava 27-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä Ryan Lasch pelasi viime kaudella Ruotsissa SHL:ssä ja teki Växjö Lakersin riveissä runkosarjassa peräti 20 maalia. TPS:n päävalmentaja Kai Suikkasen alaisuudessa Pelicansissa kaudella 2011–2012 Lasch takoi runkosarjassa hurjat 62 tehopistettä (24+38) ja voitti kirkkaasti SM-liigan runkosarjan pistepörssin.

HC TPS:n urheilutoimenjohtaja Ari Vuoren mukaan oikealta ampuva Lasch tuo taatusti terävyyttä TPS:n hyökkäyskalustoon.

-Ryan on aikaisemmilla kausillaan osoittanut pelaavansa niin Ruotsissa kuin Suomessa todella kovalla tasolla. Hän pystyy sekä rakentamaan peliä kuin myös toimimaan erittäin vahvana viimeistelijänä. Ehdottomasti vaarallinen lisä joukkueeseemme, Vuori hehkuttaa.

Kolme edellistä kauttaan KHL:ssä pelannut oikealta ampuva Jakub Nakládal on kuulunut viime vuosina Tshekin maajoukkueen vakiokasvoihin ja ollut kahdesti myös MM-kisajoukkueessa. Melko kookas (187/90) ja erittäin vahva kahden suunnan pelaaja ylsi viime kaudella Lev Prahan riveissä aina KHL:n finaaleihin asti.

26-vuotias tshekkipuolustaja vapautui Lev Prahan luovuttua sarjapaikastaan ja Vuori on erittäin tyytyväinen onnistuttuaan hankkimaan Nakládalin TPS:ään.

– Jakubin vahvuus on oman maalin edustalla ja alivoimapelissä, mutta hän tuo lisää leveyttä myös hyökkäyspeliin kovan laukauksensa myötä. Olemme onnekkaita, että tämän tason pelaaja vapautui vielä tässä vaiheessa kautta.

Vuoren mukaan näiden hankintojen jälkeen TPS on valmis aloittamaan luottavaisin mielin valmistautumisen tulevaan kauteen ja pre season -otteluihin.

– Näiden terävien täsmähankintojen myötä vahvistamme selkeästi joukkuettamme, mutta joukkueessa on yhä sunnitelman mukaisesti tilaa nuorille pelaajillemme kasvaa heille tarkoitettuihin rooleihin, Vuori toteaa.

HC TPS aloittaa tänään yhteiset harjoituksensa kesän omatoimijakson jälkeen ja ensimmäinen kotiottelu uudistuneessa sekä kapeammassa HK Areenan joustokaukalossa nähdään tiistaina 12. elokuuta, kun vieraaksi saapuu KHL:ään siirtynyt Helsingin Jokerit.

HC TPS

AnaGonda