Digi

Langattomat varmuuskopiot helposti – myös Facebookista!

Älypuhelimet ja mobiilidata ovat tehneet monenlaisista toiminnoista äärimmäisen helppoja ja arkipäiväisiä.
Jos Youtube-upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuvaaminen, musiikin kuunteleminen, videoiden katsominen ja monet muut teknologiaa vaativat toimet eivät enää vaadikaan erillisiä laitteita, vaan kaikki edellä mainitut toiminnot onnistuvat kätevästi puhelimella tai tablettilaitteella. Kaikki tämä vaatii myös paljon tallennustilaa!

Seagate Wireless Plus -kiintolevy on saatavana välittömästi 189 ja 249 euron kuluttajahinnoilla (1 Tt ja 2 Tt).

Seagate Wireless Plus -kiintolevy on saatavana välittömästi 189 ja 249 euron kuluttajahinnoilla (1 Tt ja 2 Tt).

Mobiilidatan käyttö kasvaa edelleen räjähdysmäisesti. Viestintäviraston Toimialakatsaus 1/2016 kertoo, että viime vuonna Suomen matkaviestinverkossa siirrettiin tietoa yhteensä noin 630 000 teratavua, mikä oli 93 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Onneksi tiedon tallentaminen ja varmuuskopiointi ovat nykyään entistä helpompaa. Omat tiedot ja tiedostot voidaan helposti siirtää talteen omalle kiintolevylle myös langatonta verkkoyhteyttä hyödyntämällä.

Suurin osa ihmisistä, peräti 72 prosenttia kaikista, pitää omia kuviaan ja videoitaan kaikkein tärkeimpänä digitaalisena omaisuutena. Suurin osa näistä kaikista on tallennettu Facebookiin, josta onkin tullut tavallaan maailman suosituin kuvapalvelu. Tähän on tietenkin monia syitä, kuten kuvien lataamisen helppous ja niiden vaivaton jakaminen ystäville ja tutuille. Facebook onkin monelle selvä ykkösvalinta valokuva-albumia luodessa ja kuvia muille näytettäessä. Vaikka Facebook onkin helppo, vaivaton ja ilmainen tapa säilöä omia muistojaan, omat kuvat ja videot olisi hyvä tallentaa myös varmuuskopioina itselle talteen.

Kenties kaikkia kuvia tai videoita ei yksinkertaisesti halua jakaa koko maailman nähtäville. Tai jos Facebook muuttaakin käyttöehtojaan kuvien ja videoiden suhteen entistä vapaampaan suuntaan, tällöin ajatus siitä, että kuvat ovat vain ja ainoastaan Facebookissa ei tunnukaan ehkä hyvältä idealta. Sama koskee muitakin kuvapalveluita. Käyttöehdot voivat muuttua tai palvelu voidaan jopa lakkauttaa. Silloin riski omien sisältöjen menettämisestä on todellinen, mikäli näistä ei ole varmuuskopiota luotettavassa paikassa.

Oman Facebook-tilin varmuuskopioiminen on onneksi tehty helpoksi. Facebookin pääsivulta valitaan oikean yläkulman pudotusvalikosta Asetukset, jolloin päädytään Yleiset käyttäjätilin asetukset -sivulle. Sivun viimeisenä rivinä on Lataa Facebook-tietosi -linkki. Linkkiä klikkaamalla avautuu sivu, jossa on Aloita arkistoni -nappi. Tätä painamalla Facebook pyytää salasanavarmistusta, jonka jälkeen oman arkiston kokoaminen voidaan aloittaa. Facebook kerää automaattisesti kaiken materiaalin yhdeksi paketiksi ja ilmoittaa sen valmistumisesta sähköpostilla, kun ladattava paketti on valmiina ladattavaksi.

Langattomaan varmuuskopiointiin ja muuhun tiedostojen tallentamiseen sopii erinomaisesti pienikokoinen ja helposti mukana kulkeva Seagate Wireless Plus -kiintolevy. Sillä voi hoitaa varmuuskopioinnin helposti niin tietokoneelta kuin mobiililaitteeltakin. Seagate Wireless Plus tarjoaa langatonta ja akkukäyttöistä tallennuksen vapautta liikkuviin tarpeisiin. Tallennuskapasiteettia riittää yksi ja kaksi teratavua mallista riippuen. Kiintolevy toimii täydellä akulla jopa kymmenen tuntia ja siihen voi olla yhteydessä enintään seitsemän tablettilaitetta, älypuhelinta tai tietokonetta yhtäaikaisesti. Kiintolevyn mukana tulee erillinen seinälaturi ja USB 3.0 -kaapeli, jolla se toimii myös tavallisena langallisena usb-kiintolevynä.

Seagate Wireless Plus -kiintolevyn mukana tulee Seagate Media -sovellus, jonka avulla tiedostot ovat käytettävissä Android-, iOS-, Windows 8/10- ja Amazon Kindle -laitteilla. Sovelluksella onnistuu tiedostojen lataaminen molempiin suuntiin, joten henkilökohtaisia kuvia ja videoita voi siirtää tai varmuuskopioida suoraan mobiililaitteista käsin.

Jokkeri