Musiikki

Kotimaisia lisäyksiä Ilosaarirockin ohjelmaan

Ilosaarirockin uusimmat kiinnitykset ovat Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Saimaa, Scandinavian Music Group, Ruger Hauer feat. Regina ja Paperi T.
ilosaarirock1_arttu_kokkonen
Pääsiäisen lähestyessä Ilosaarirockin kotimaiseen ohjelmaan saatiin viisi artistilisäystä. Ricky-Tick Big Band on Valtteri Pöyhösen luotsaama, nuorten ja lahjakkaiden jazz-muusikoiden svengaava big band. Julkinen Sana on kolmen rap-artistin; Palefacen, Redraman ja Tommy Lindgrenin muodostama kantaaottava kollektiivi. Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana yhdistävää kekseliäitä, konekiväärimäisesti tulkittuja tekstejä rouheaan big band -jazziin.

Tehosekoittimesta tutun Matti Mikkolan progekollektiivi Saimaa julkaisi viime vuonna kenties kunnianhimoisimman kotimaisen albumin tällä vuosituhannella. Matka mielen ytimeen on kokoelma suomalaisille tuttuja sävellyksiä esitettynä mielivaltaisen vapailla sovituksilla, joissa on vaikutteita afropopista Kraftwerkiin.

Kokeellisen hip hopin superkokoonpano Ruger Hauer julkaisee uuden Mature-albuminsa torstaina. Levyllä ovat mukana Regina-yhtyeestä tutut Mikko ja Iisa Pykäri ja Ilosaarirockiin saapuva kokoonpano tottelee nimeä Ruger Hauer feat. Regina. Scandinavian Music Group ei puolestaan ole esiintynyt Ilosaarirockissa useisiin vuosiin, joten olikin aika saada tämä hieno yhtye esiintymään Ilosaarirockiin. Paperi T tekee pikapaluun Laulurinteelle, ihan vain siksi että artisti on tällä hetkellä lajinsa paras.

Ricky-Tick Big Band ja Saimaa esiintyvät lauantaina 16.7., Ruger Hauer feat. Regina, Paperi T ja Scandinavian Music Group sunnuntaina 17.7.

Kuva: Ilosaarirock.fi – Arttu Kokkonen

Jokkeri