Musiikki

Kotimaiset musiikkialan startupit odottavat suurta kasvua vuodelle 2015

Musiikkialan kotimaiset startup-yritykset ennakoivat kuluvalle vuodelle merkittävää kasvua. Asia selviää Teoston ja Finnish Music Startups -kollektiivin teettämästä tuoreesta selvityksestä. Sen mukaan musiikkialan kasvuyritysten liikevaihto on kaksinkertaistunut vuodesta 2013 vuoteen 2014.
musiikkialan-startup
Viime vuonna kasvuyritysten liikevaihto oli yhteensä noin 2,2 miljoonaa euroa, kun taas tälle vuodelle odotetaan peräti 22 miljoonan liikevaihtoa. Monet Finnish Music Startups -kollektiivin yritykset ovatkin osoittaneet melkoista kasvua muiden muassa ulkomaisen yhteistyön myötä.

Alan kasvuyrityksissä musiikki on keskeisessä osassa joko erilaisten palveluiden muodossa tai suoranaisina tuotteina. Kollektiivin yritykset ovat laajalti verkostoituneita keskenään sekä eri alan muiden toimijoiden kanssa. Useimmilla musiikkialan kasvuyritysten perustajista on musiikkitausta joko töiden tai harrastusten muodossa.

Selvityksen mukaan suurimpana haasteena kasvuyritykset kokivat rahoituksen saamisen vaikeuden. Selvitykseen osallistuneet yritykset ovat keränneet rahoitusta yhteensä 15 miljoonaa euroa. Ulkomaisen rahoituksen osuus tästä on vajaat kymmenen prosenttia.

Koko raportti on luettavissa täältä.

AnaGonda