Urheilu

Korpikoski voittomaali – Lehterä pisteputki jatkuu

St. Louis Bluesin Jori Lehterä lihoitti pistetiliänsä ja Lauri Korpikoski ratkaisi jatkoajalla.
NHL taustakuva (kuva: AnaGonda)
St Louis Bluesin suomalaishyökkääjä Jori Lehterä lihoitti pistetiliänsä jo neljännessä peräkkäisessä pelissä sunnuntaina. Lehterä pelasi St. Louisin ykköskentällisessä ja kirjautti yhden syöpisteen tililleen. St. Louis haki 4-2 vierasvoiton Winnipeg Jatsiltä.

Tämän kauden kuudessa ensimmäisessä kamppailussa Lehterä on tehtailut tehot 2+4=6. Viime yönä Lehterä oli mukana Vladimir Tarasenkon 1-0 maalissa.

Lehterä pelasi yli 18 minuuttia ottelun aikana ja pelasi ykköskentällisessä Tarasenkon ja Alexander Steenin välissä, kun St Louisin ykkössentteri Paul Stastny on loukkaantumisen vuoksi sivussa. Lehterä sai runsaasti ylivoimavastuuta ja summasi plusmiinussaldoksi +2.

Korpikoski ratkaisi läpiajosta

Edmonton Oilersin hyökkääjä Lauri Korpikoski nousi Vancouiver Canucks -pelin ratkaisijaksi jatkoajalla. Kauden toisen täysosumansa NHL:ssä tehnyt Korpikoski teki 2-1 jatkoaikamaali, kun Oilers haki pisteet vieraista Vancouverista.

Korpikoski ratkaisi pelin, kun suomalainen polki läpiajoon ja laittoi kiekon sisään Ryan Millerin jalkojen välistä maaliin. Loistavan esityön teki joukkuekaveri puolustaja Andrej Sekera, joka riisti kiekon Canucks-kapteeni Henrik Sediniltä ja lähti välittömästi viemään kiekkoa hyökkäyspäähän.

Kauden neljä ensimmäistä peliänsä hävinneelle Edmontonille voitto oli toinen peräkkäinen.

AnaGonda