Urheilu

KooKoo vahvistuu Ryan O’Connorilla

Liigajoukkue Kouvolan KooKoo vahvistaa takalinjojaan kanadalaisella Ryan O’Connorilla.

Ryan O'Connor vaihtaa Espoon Kouvolaan. (Kuva: Liiga.fi)

Ryan O’Connor vaihtaa Espoon Kouvolaan. (Kuva: Liiga.fi)

Kouvolan KooKoo on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen 23-vuotiaan kanadalaisen Ryan O’Connorin kanssa. Edelliskaudella O’Connor pelasi Liigaa Espoon Bluesissa ja teki 46 runkosarjaottelussa 3+8 tehopistettä. Neljässä pudotuspelimatsissa tehoja kertyi 0+1.

– Ryan on todella potentiaalinen pelaaja, joka tuntee jo Suomen pelattuaan viime kauden Espoossa. Hän on nuori ja vielä eteenpäin menevä pelaaja, kommentoi KooKoon apulaisvalmentaja Mikko Haapakoski.

Kanadalaispeluri saapui Suomeen maanantaina ja oli jo tiistaina ensimmäistä kertaa joukkueen mukana.

– Jätkät ottivat minut hyvin vastaan ja pääsin jo hyvin mukaan. Kouvola vaikuttaa sopivankokoiselta kaupungilta ja Lumon Areena on hieno. Olen kuullut, että fanit ovat erittäin sitoutuneita, mikä on mahtavaa, O’Connor tunnelmoi.

– Olen hyökkäävä puolustaja, joka tykkää laukoa paljon, mutta en myöskään kaihda kontakteja. Viime kaudesta osa meni suomalaiseen pelityyliin totutellessa, sillä täällä puolustetaan tiiviisti ja kurinalaisesti, hän jatkoi.

Ennen Suomeen tulemista O’Connor pelasi yhden kauden Sveitsissä Davosissa ja KHL-joukkue Madvescak Zagrebissa. Kaudet 2008-2013 puolustaja urakoi Kanadan juniorisarja OHL:ssä Saginaw Spiritissä ja Barrie Coltissa, jossa O’Connor toimi viimeisen kauden ajan myös joukkueen kapteenina.

O’Connor on KooKoon kolmas oikealta laukova puolustaja Julius Nyqvistin ja Tuukka Laakson ohella.

– Hyvin liikkuvana puolustajana O’Connor sopii meidän kuvioihin mainiosti. Hän tuo rightin kätisyydellä meille lisää vaihtoehtoja ylivoimaan ja muuhunkin kiekollisene pelaamiseen, Haapakoski linjasi lopuksi.

Ensi kaudella 50 vuotta täyttävällä KooKoolla on nyt kasassa 26 pelaajasopimusta Liiga-kaudeksi 2015-2016.

Kuva: Liiga.fi

AnaGonda