Urheilu

KooKoo Hockey Oy:n lisenssianomus Liigaan hyväksytty

Viime kauden Mestiksen voittajan, kouvolalaisen KooKoon anomus nousta Liigaan kaudelle 2015-16 on hyväksytty. Jääkiekon SM-liigan osakkaat ja seurajoukkueiden johto toivottavat yksimielisesti KooKoon tervetulleeksi Liigaan.

liiga-kookoo_tausta15-16KooKoon urheilullinen menestys viime kaudelta osoitti, että seura on tavoitteellinen ja pitkäjänteiseen toimintaan pystyvä organisaatio. Huolellisen arviointiprosessin sekä KooKoon Liigalle esittämien suunnitelmien perusteella Liigaan saadaan sekä urheilullisesti että taloudellisesti kilpailukykyinen organisaatio.

Liigalla on meneillään useita hankkeita toiminnan kehittämiseksi ja aseman vahvistamiseksi kovenevassa kilpailussa. Yksi keskeisistä tavoitteista on katsojalukujen kasvattaminen ja taloudellisesti aikaisempaa kannattavampi toiminta. Tämä puoltaa uusien, kriteerit täyttävien joukkueiden nostamista sarjaan.

Mahdollisten nousijaseurojen tarkastelussa korostuu seurojen pitkäjänteinen toiminnan kehittäminen ja kyky sitoutua Liigan yhteisiin hankkeisiin taloudellista vakautta unohtamatta.

Liiga ja Suomen Jääkiekkoliitto uskovat, että lisenssijärjestelmään siirtyminen on merkittävä askel Liigan, Mestiksen ja kaikkien niissä pelaavien seurojen kehitystyössä.

Lisenssitoimikunta tarkasteli KooKoo Hockey Oy:n lisenssianomuksen osalta erityisesti seuraavia seikkoja:

Talousmittarit ja tase
• Liiketoiminta ja liikevaihto
• Seuran junioritoiminta sekä yhteistyö emoseuran ja junioriorganisaation välillä
• Olosuhteet ja niiden kehittämissuunnitelmat
• Liiketoimintasuunnitelma
• Seuran organisaatio ja resurssit

AnaGonda