Urheilu

Konkaripuolustaja Laatikainen siirtyy Ilvekseen

Tampereen Ilvekseen liityvät kaksivuotisella sopimuksella konkarpuolustaja Arto Laatikainen ja maalivahti Antti Lehtonen yksivuotisella sopimuksella.
arto-laatikainen_karpat-liigaOulun Kärpistä tällä kaudella pelannut konkaripuolustaja Arto Laatikainen, 35, siirtyy kaksivuotisella sopimuksella Tampereen Ilvekseen. Kuluvalla kaudella 35-vuotias puolustaja tehtaili oululaisjoukkueessa 50 runkosarjaottelussa tehot 3+13. Pudotuspeleissä hänen pistesaldonsa karttui 13 ottelussa viidellä tehopisteellä.

− Arto Laatikainen toimii urheilijana esimerkillisesti sekä tuo joukkueeseen myös tarvittavaa kokemusta, kuvaili Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi.

Espoolaissyntyinen Laatikainen on edustanut Liigassa Espoo Bluesia, JYPiä, TPS:ä, Oulun Kärppiä runkosarjassa yhteensä 864 ottelua. Hän on saavuttanut kahden Suomen mestaruuden lisäksi yhden hopean ja hänet valittiin kaudella 2007-08 sarjan parhaaksi puolustajaksi sekä tähdistökentälliseen. EJK-kasvatti on voittanut myös Ruotsin mestaruuden Färjestadissa kaudella 2008-09.

22-vuotias maalivahti Antti Lehtonen edusti kaksi edellistä kautta Kajaanin Hokkia, jossa hän saavutti Mestiksen pronssia kaudella 2014-15 ja hopeaa kaudella 2015-16. Lehtonen on pelannut Mestiksessä JYP-Akatemian ja Hokkin riveissä yhteensä 70 runkosarjaottelua ja seitsemän pudotuspeliottelua. Päättyneellä kaudella hän pelasi 24 ottelua torjuntaprosentilla 91,34. Lehtonen teki kauden aikana myös Liiga-debyyttinsä Kärpissä, jossa hän pelasi lainasopimuksella kolme Liiga-ottelua ja yhden CHL-ottelun. Maalivahdin kausi päättyi lopulta ennenaikaisesti tammikuun lopussa tulleeseen ylävartalovammaan.

− Liigassa pelaaminen on ollut koko ajan tavoitteenani, ja Hokki-kaudet olivat onnistunut välietappi sen tavoitteen saavuttamiseksi. Päättynyt kausi meni loukkaantumiseen asti kaikin puolin hyvin, ja sain näyttöpaikan Kärpissäkin. Niistä otteluista näki, että pystyn pelaamaan Liigassakin hyvin, Lehtonen totesi Ilveksen verkkosivuilla.

Kuva: Liiga.fi

Jokkeri