Digi

Kevät ja hyvät välineet innostavat liikkumaan

Kevät on monelle syy kaivaa lenkkitossut kaapista tai huoltaa fillari ajokuntoon uutta kuntoilukautta varten. Riippumatta siitä onko kuntoilun tavoitteena peruskunnon kohottaminen, terveyden kohentaminen tai painonpudotus, hyvät välineet tekevät liikunnasta astetta mieluisampaa ja monesti myös tehokkaampaa. Esimerkiksi sykkeen seuraaminen sopii monenlaiselle liikkujalle ikään, kuntoon tai liikuntatottumuksiin katsomatta.
SMS Audio ambassador_Alana BlanchardLenkille lähtemisestä ei kuitenkaan kukaan halua tehdä vaivalloista välineurheilua tai teknisten vehkeiden kanssa leikkimistä. Helppous on valttia myös laitevalinnoissa. Esimerkiksi SMS Audion BioSport-kuulokkeet ovat oiva ratkaisu liikkujalle, sillä ne mittaavat sykkeen suoraan korvasta ja näin tekevät erillisestä sykemittarista turhan. Samalla BioSport-kuulokkeilla voidaan kuunnella vaikkapa musiikkia tai radiota. Kevyet, helposti mukana kulkevat urheilukuulokkeet yhdistävätkin kaksi eri asiaa toisiinsa ja juuri tällä saralla Curtis ”50 Cent” Jacksonin omistama SMS Audio on tehnyt pioneerityötä.

Hyvinvointia voidaan mitata muutoinkin kuin vain sykettä seuraamalla. Ranskalainen Withings on kehittänyt valikoiman erilaisia älylaitteita, jotka mittaavat terveyttä ja hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Valikoimasta löytyy muiden muassa helppokäyttöinen älyvaaka, langaton verenpainemittari ja tyylikäs aktiivisuusranneke monipuoliseen terveyden seurantaan ja kehittämiseen.

Osalle liikkujista sykkeen seuraamista kiinnostavampaa on äänentoisto, joka pysyy mukana myös kovassa menossa. Erityisesti urheilukäyttöön sopivia kuulokkeita valmistavat SMS Audio ja Jabra. Kummankin valmistajan urheilukuulokkeet on luotu liikuntaa silmällä pitäen ja siten ne pysyvät päässä kovassakin liikkeessä. Ne kestävät myös tyypillisiä kuulokkeita paremmin kosteutta, kuten esimerkiksi helposti metalliosia hapettavaa hikeä.

Kuulokkeet eivät aina sovi ulkoiluun, sillä seurassa liikuttaessa kuulokkeiden käyttäminen on harvemmin sopivaa. Tällöin vaihtoehtona on ottaa mukaan matkakaiutin, joka voidaan liittää langattomasti älypuhelimeen tai tablettilaitteeseen Bluetooth-tekniikan avulla. Näin musiikki kulkee mukana helposti ja siitä pääsee nauttimaan koko porukalla. Helppokäyttöisten ja säänkestävien matkakaiuttimien valmistajia on lukemattomia, mutta laadukkaita merkkejä ovat ainakin Ultimate Ears, Denon, SMS Audio ja Jabra.

Japyh.com