Digi

Assassin’s Creed -elokuvan musiikki syntyi kahdesta eri maailmasta

Joulu lähestyy vauhdilla ja sen myötä joulunpyhien jälkeen ilmestyvä Assassin’s Creed -elokuva.

Assassin’s Creed -elokuva on fiktiivistä nykyaikaan että 1400-luvun Espanjaan sijoittuva toimintaseikkailu tunnetaan näyttävistä toimintakohtauksista ja painovoimaa uhmaavasta akrobatiasta. Vaan mitäpä olisi näyttävinkään spektaakkeli ilman upeaa ääniraitaa ja tarinaa tukevaa sävellystyötä?

Tänään ilmestyneessä esittelyvideossa tutustutamme katsojat Assassin’s Creedin musiikkiin, joka elokuvan lailla jakaantuu kahteen eri ”maailmaan” – nykypäivän elektroniseen tunnelmaan ja menneisyyttä kuvaavaan mahtipontisuuteen. Elokuvan musiikkia esittelyvideolla kommentoivat säveltäjä Jed Kurzel sekä hänen veljensä, ohjaaja Justin Kurzel. Assassin’s Creed -elokuvan lisäksi veljekset ovat tehneet yhteistyötä Macbeth- ja Snowtown-elokuvien parissa.
Jos Youtube-upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.
Assassin’s Creed -elokuva perustuu suosittuun toimintapeliin, joka on saanut vahvasti vaikutteita oikeista historian tapahtumista, henkilöistä ja sijainneista. Mullistavan teknologian avulla Callum Lynchin (Michael Fassbender) muistiin on tallentunut hänen esi-isänsä, Aguilarin (Michael Fassbander) tapahtumat 1400-luvun Espanjassa. Callum elää kahdessa eri aikakaudessa ja hänelle paljastuu hänen kuuluneen mystiseen salaseuraan, assassiineihin eli salamurhaajiin. Keräämiensä uskomattomien tietojensa ja taitojensa avulla hän uhmaa nykyhetkessä vaikuttavia temppeliherroja.

Elokuvan pääosissa loistavat Oscar-ehdokas Michael Fassbender, Oscar-voittaja Marion Cotillard, Oscar-voittaja Jeremy Irons sekä mm. Brendan Gleeson ja Michael Kenneth Williams. Ohjauksesta vastaa viime vuonna Macbeth-elokuvan ohjannut Justin Kurzel. Assassin’s Creed -elokuvan ensi-ilta on 28.12. elokuvateattereissa kautta maan.

Jokkeri