Urheilu

Kanadalaispuolustaja Brett Carson SaiPaan

Lappeenrannan SaiPa on solminut kauden 2015-2016 kattavan sopimuksen kanadalaispuolustaja Brett Carsonin kanssa.
brett-carson610x350
Kanadalaispuolustaja Brett Carson on 193 senttinen puolustaja. Carson on Carolina Hurricanesin neljännen kierroksen varaus kesältä 2004.

Carson, 29, on pelannut urallaan 90 NHL-ottelua tehoin 2+11, AHL:ssa Carson on pelannut 321 ottelua ja saalistanut tehoja 25+102=127. Ruotsin SHL:ssä 49 ottelua tehoin 3+7=10 ja viime kauden hän pelasi Itävallan pääsarjassa Vienna Capitalsisa 54 ottelua tehopistein 9+15=24.

– En tunne Liigaa entuudestaan hirveän hyvin, mutta olen tietysti kohdannut urallani paljon suomalaispelaajia ja viime kaudella kohtasimme CHL:ssä Kärpät. Tutut ovat kertoneet, että Liigassa on paljon taitoa ja joukkueet pelaavat järjestelmällistä jääkiekkoa, toteaan Carson SaiPan kotisivuilla.

– Tärkein syy sopimukseen SaiPan kanssa oli se, että kaikki joiden kanssa olen puhunut, ovat kertoneet joukkueen olevan laadukas ja lisäksi kaupunkia sekä intohimoisia kannattajia on kehuttu, jatkaa Carson.

Carson saapuu Suomeen ensi maanantaina ja kertoo olevansa ennen kaikkea puolustuspään ekspertti, mutta hyökkäyspäähänkin on annettavaa.

– Olen puolustaja, joka miettii asioita puolustuksen kautta ja haluaa antaa hyvän ensimmäisen syötön. Paras puoleni puolustuspelaamisen lisäksi on varsin hyvä laukaus.

AnaGonda