Urheilu

Kanadalaishyökkääjä Peter LeBlanc HPK:n paitaan

Kanadalaishyökkääjä Peter LeBlanc liittyy vahvistamaan HPK:n joukkuetta ensi kaudella.
hpk_liiga-thumbs
Liigajoukkue HPK on ensi kaudeksi hankkinut kanadalaishyökkääjän 27-vuotiaan Peter LeBlanc, joka uhkuu intoa saapua Suomeen.

– Olen todella innoissani ja ottanut paljon selvää uudesta kotikaupungistani. Suomi on jääkiekkomaa ja kaikki mitä olen kuullut, on positiivista, kertoo Peter LeBlanc HPK:n tiedotteessa.

Tulevassa joukkueessa on myös vanha vastustaja, sillä AHL-aikanaan LeBlanc on pelannut Patrick Hollandia vastaan.
– Holland on tuttu vastustajan paidasta, mutta muuten uudet joukkuekaverit ovat vielä tuntemattomampia. Vanha joukkuekaverini David Kolomatis pelasi viime kaudella Tapparassa ja olen hänen kanssaan jutellut siitä, millaista Suomessa on olla.

LeBlanc on Chicago Blackhawksin varaus vuodelta 2006 ja on kiekkoillut niin Chicagon kuin Washingtonin NHL-organisaatioissa. Viime kausi kului Ruotsin Allsvenskanissa Röglen paidassa, jossa hän oli nostamassa Rögleä vahvalla panoksellaan SHL:ään tehden karsinnoissa yhdeksässä ottelussa viisi pistettä.

– LeBlanc pystyy pelaamaan sekä keskushyökkääjänä, että laitahyökkääjänä, mikä antaa vaihtoehtoja kokoonpanoihin ja peluutukseen. Hän oli viime vuonna ensimmäistä kertaa Euroopassa ja pelasi vaikean syksyn jälkeen erittäin hyvän kevään. SHL-karsinnoissa oli jo joukkueensa johtavia pelaajia, kertoaa innoissaan HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen HPK:n tiedotteessa.

HPK:n Eetu Tuulola on U-18 –joukkueen matkassa ja Matias Haaranen U-20 -ryhmässä matkalla Lake Placidiin. Mahdollisesti U-20 -ryhmään liittyy myös Waltteri Hopponen.

AnaGonda