Urheilu

KalPalle yli 120 Liiga-pisteen hyökkääjä

KalPa on solminut Lappeenrannan SaiPasta siirtyvän Jesse Mankisen kanssa kahden vuoden sopimuksen.

22504856-mankinen-jesse600x750_q85_box-98,42,746,852

Jesse Mankinen siirtyy KalPaan. (Kuva: Liiga.fi)

Hyökkääjä Jesse Mankinen, 23, siirtyy SaiPasta KalPaan ja on allekirjoittanut kahden vuoden sopimuksen. Mankinen on nuoreksi pelaajaksi jo erinomaisen kokenut, sillä alla on jo peräti seitsemän kautta Liigaa. Mankisella on jo peräti 310 runkosarjaottelua, joissa hän on takonut 63+51=114 tehopistettä. Mankinen on pelannut pudotuspeleissä 26 ottelua 6+3=9 tehopistein.

Mankinen on nopea ja taitava rightin puolen laituri on laukonut Liigan runkosarjassa yli 10 maalia jo neljällä kaudella ja ennätys on 16 maalia, johon hän on yltänyt kaksi kertaa. Hänen yhden kauden piste-ennätys on 29 pistettä kaudelta 2011-12.

– KalPa oli viime kaudella todella hyvin liikkuva, paljon kiekkoa hallitseva ja energinen joukkue jossa oli paljon nuoria pelaajia ja paljon intoa. Tykkäsin seurata KalPan pelaamista ja kun omat vahvuudet ovat hyvä liike, työteliäisyys ja oveluus niin tottakai se pelitapa houkutteli. Siellä pääsen pelaamaan vahvuuksillani, olen saanut hyvän kuvan Kuopiosta ja uskon, että se on hyvä paikka ottaa pelaajana seuraava steppi. Kuopio ei ole kaupunkina hirveän tuttu, mutta ihmiset siellä ovat leppoisia ja uskon, että sopeudun hyvin ja nopeasti Kuopioon. Mitä playoffeja tv:stä seurasin niin yleisöä oli katsomossa mukavasti ja tunnelma oli oikein hyvä, kertoo Jesse Mankinen KalPan tiedotteessa.

– Jesse on meille erittäin KalPan näköinen vahvistus. Hyvin liikkuva, kiekollinen ja vahva kahden suunnan pelaaja, joka on pelannut Liigassa jo pidempään isossa roolissa, taustoittaa KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen tiedotteessa.

Kuva: Liiga.fi

AnaGonda