Urheilu

KalPalle neljän hengen valmennustiimi, Pekka Virta palaa päävalmentajaksi

Pekka Virta palaa KalPan Liiga-joukkueen päävalmentajaksi. Liiga-joukkueen valmennustiimissä jatkavat valmentajat Anssi Laine ja Tommi Miettinen sekä maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Ilpo Kauhanen.

Pekka Virta palaa KalPan päävalmentajaksi kahden vuoden sopimuksella. (kuva:  kalpa-hockey.fi)

Pekka Virta toimi edellisen kauden Ässien päävalmentajana ja sitä ennen kaksi kautta TPS:n päävalmentajana. Virran sopimus on kaksivuotinen.

Anssi Laine on toiminut kolme kautta KalPan Nuorten Liiga-joukkueen päävalmentajana sekä hän toimi runkosarjan viimeiset seitsemän ottelua Liiga-joukkueen päävalmentajana. Tommi Miettinen on toiminut yhden kauden KalPan Liiga-joukkueen valmentajana. Ilpo Kauhanen on toiminut kaksi kautta KalPan Liiga-joukkueen maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana.

Virta toimi KalPan päävalmentajana syksystä 2006 kevääseen 2011. Tuona aikana Virta oli keskeisessä roolissa nostamassa KalPaa SM-liigan tyvestä sarjan kestomenestyjäksi, kohokohtana keväiden 2009 ja 2010 välieräpaikat sekä kevään 2009 SM-pronssi. SM-liigan viihdyttävimmäksi jääkiekoksi laajalti hehkutettu KalPan erittäin kiekollinen pelityyli oli Virran luomus. Virran ansioihin KalPassa lukeutui myös rohkeasti omien juniorien edustusjoukkueeseen nostaminen.

”KalPassa on uskallusta olla aidosti oman näköinen ja erilainen”
– Kokemukset opettavat ja matkan varrella oppii ymmärtämään mitä voi tehdä paremmin ja mitä voi tehdä uudella tavalla. Todella hyvin mielin palaan Kuopioon ja tuttuun organisaatioon. Hyvä fiilis on tulla jälleen osaksi isoa perhettä, jossa kaikki vetävät köyttä samaan suuntaan. Kovasti odotan pääsevän valmentamaan sitä joukkuetta, minkälaista tänne ollaan rakentamassa, kertoo Pekka Virta.

– KalPassa on uskallusta olla aidosti oman näköinen ja erilainen. Edellisellä kerralla täällä sen aisti kuinka Kuopio odotti ja halusi KalPan nousevan ylöspäin, tuki oli hieno. Se innostus ja tuki kun saadaan jälleen joukkueen taakse niin meillä on hyvät mahdollisuudet tehdä uusi nousu. Se täytyy kuitenkin muistaa, että kestävä kehitys tulee pienin askelin, kärsivällisesti askel kerrallaan.

”Pelillinen identiteettimme on liikkuva ja energinen taitokiekko”
– Meillä oli päävalmentajaa valitessa neljä hyvin kirkasta kriteeriä. Ne olivat KalPan pelillisen identiteetin palauttaminen, nuorten pelaajien kehittäminen, johtajuus ja aito halu tulla Kuopioon, taustoittaa urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.

– Pekka on paras henkilö pelillisen identiteettimme palauttajaksi, koska juuri hän on pelitapamme aikanaan luonut. Pekka on erittäin motivoitunut palaamaan Kuopioon ja näyttämään taitonsa valmentajana, saamme erittäin nälkäisen päävalmentajan ja se on juuri sitä mitä haluamme. Haluamme askel askeleelta palauttaa pelillisen identiteettimme, joka on liikkuva ja energinen taitokiekko.

KalPa tiedote
Kuva: kalpa-hockey.fi/

AnaGonda