Urheilu

KalPalle kova paluumuuttaja tolppien väliin

KalPa on tehnyt 3+1 kauden sopimuksen Savon sydämeen palaavan Eero Kilpeläisen (28) kanssa.

Eero Kilpeläinen on lukeutunut viime vuosina Liigan ehdottomaan maalivahtieliittiin, torjuen keväällä 2011 Ässät runkosarjan toiseksi ja keväällä 2013 Jokerit runkosarjan voittoon.

Juvalla syntynyt maalivahti pelasi 2000-luvun alussa kolme kautta KalPan junioreissa, muutaman ottelun myös Mestiksessä ja nousi Kuopiossa NHL-varaukseksi. Kilpeläinen lähestyy maalivahdin parhaita ikävuosia, ollen silti jo kokenut torjuja. Liigasta kokemusta on Ässistä ja Jokereista yhteensä seitsemän kauden verran, päättyneen kauden hän pelasi Sveitsin NLA-liigan Zugissa.

Henri Kiviaho (20) debytoi Liiga-kaukaloissa viime kaudella ja kevään lupaavat otteet palkittiin yhden kauden jatkosopimuksella. Kiviaho on Dallas Starsin NHL-varaus.

Tuukka Smura (18) on nähty useamman kerran jo KalPan kokoonpanossa, mutta ei vielä pelaavana maalivahtina Liigassa. Smuran jatkosopimus on yhden kauden pituinen.

”Tavoite on palauttaa pudotuspelit Kuopioon”
– Joka kerta kun sopimus on ollut katkolla, Kuopioon palaaminen on käynyt mielessä, mutta ennen tätä kevättä se ei ole konkretisoitunut. Oma suku on Juvalta, vaimo ja hänen sukunsa ovat Kuopiosta ja viihdyn täällä erittäin hyvin. Hieno juttu, että nyt pääsee takaisin tuttuihin maisemiin, Eero Kilpeläinen innostuu.

– KalPan menestys on minulle tärkein asia, tavoite on palauttaa pudotuspelit Kuopioon. Henkilökohtainen iso tavoite on nousta takaisin maajoukkueeseen. Itse odotan pystyvän auttamaan joukkuetta kaukalossa ja omalla esimerkillä auttamaan myös nuoria pelaajia. Tulen tekemään kaikkeni sen eteen, että joukkueella on mahdollisuus voittaa jokaisessa ottelussa.

– Viimeisimmät kaudet SM-liigassakin ovat osoittaneet, että jos koko joukkue on sitoutunut, voi tapahtua mitä vain. Kun pystyy näkemään positiivisia asioita enemmän, yleensä positiivisia asioita tapahtuu enemmän.

”Luotto Eeron kykyihin on todella kova”
– Eeron hankinnalla halusimme varmistaa maalivahtiosaston tason pitkäksi aikaa. Ykkösmaalivahti on erittäin iso osa voittavan joukkueen rakentamista, siinä roolissa täytyy pystyä antamaan joukkueelle mahdollisuus voittaa otteluita. Eero täyttää erinomaisesti siihen ruutuun asettamamme kriteerit, kertoo urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.

– Eero on tasainen suorittaja, pelaa korkealla tasolla illasta toiseen sekä on tottunut pelaamaan suuria pelimääriä ja kantamaan vastuuta. Luotto Eeron kykyihin olla KalPa-paidassa voittava maalivahti on todella kova, siitä osoituksena pitkä sopimus.

Kuva: kalpa-hockey.fi

AnaGonda