Urheilu

Kaapo Kähkönen Lukko-maalille

Rauman Lukko vahvistaa maalivahtiosastoaan, kun nuorten maailmanmestari Kaapo Kähkönen siirtyy raumalaisten maalinsuulle. Kähkösen sopimus on kaksivuotinen.

Kaapo Kähkönen Lukko-maalille. (Kuva: Tutohockey.fi)

Kaapo Kähkönen Lukko-maalille.
(Kuva: Tutohockey.fi)

19-vuotias maalivahti Kaapo Kähkönen siirtyy Espoo Bluesin paidasta kaksivuotisella sopimuksella Rauman Lukkoon. Kähkönen pelasi tällä kaudella 27 Liigaottelua torjuntaprosentilla 90,8. Bluesin kauden päätyttyä runkosarjaan Kähkönen jatkoi kauttaan Mestiksessä TUTO Hockeyn maalilla, jossa tilille kertyi yhden runkosarjaottelun lisäksi kuusi pudotuspeliottelua.

– Olen tulossa innoissani Raumalle ja Lukkoon, näen tässä itselleni hienon tilaisuuden ja mahdollisuuden. Joukkueessa on muutamia tuttuja, kuten esimerkiksi Peter Tiivola. Hyvä porukka on kaikin puolin kasassa, Kähkönen kertoo seuran verkkosivuilla.

Kähkönen on EJK:n kasvatti on ollut läpi junioriuransa maajoukkueiden vakiokasvo ja hän on Minnesota Wildin neljännen kierroksen varaus kokonaisnumerolla 109 vuodelta 2014.

Kähkönen kertoo aistineensa raumalaisyleisön vahvan tunnelatauksen pelatessaan Raumalla vierasjoukkueen riveissä.

– Mitä olen vierasjoukkueen paidassa käynyt Raumalla pelaamassa, niin sen tiedän, että hallissa on hyvät kannattajat ja meininkiä riittää. Lukko itsessään on perinteikäs seura ja iso asia Raumalla. Sen on pystynyt aistimaan vierasjoukkueen jäsenenäkin ja nyt on hienoa päästä kokemaan se kaikki Lukko-paidassa, Kähkönen sanoo.

Lukon toisena maalivahtina ensi kaudella pelaa Antti Karjalainen.

Lukon sopimuspelaajat 2016-17

• Maalivahdit: Kaapo Kähklnen (2018), Antti Karjalainen (2017).
• Puolustajat: Rony Ahonen (2017), Janne Niskala (2017), Jesse Virtanen (2017).
• Hyökkääjät: Sami Lähteenmäki (2017), Toni Suuronen (2018), Toni Koivisto (2019), Eetu Koski (2017), Ville Vahalahti (2019), Peter Tiivola (2018).

Kuva: Tutohockey.fi

Jokkeri