Urheilu

JYP kiinnitti Salmion, Kannisen ja Sundin

JYP on tehnyt jatkosopimukset kolmen hyökkääjän Mikko Salmion, Henri Kannisen ja Joel Sundin kanssa.
jyp_liiga-thumbs
Jatkosopimukset tehtiin hyökkääjien Mikko Salmion sopimus on yksivuotinen, Henri Kannisen kaksivuotinen ja Joel Sundin 2+1 –vuotinen. Sopimuksen viimeinen kausi on seuran optiolla.

– Kaikkia kolmea sopimuspelaajaa yhdistää se, että he ovat nousseet tälle tasolle hieman myöhemmällä iällä ja heille kullekin on matkan varrella löytynyt kehityskäyrälle sopiva ”täsmärooli” joko JYPin A-nuorista tai Mestistä pelaavasta JYP-Akatemiasta, sanoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

24- vuotiaan Mikko Salmiolla on menossa on viides kausi miesten kiekossa JYPin paidassa. Koossa on 148 liigaottelua ja 52 Mestisottelua.

– Salmio on kahdensuunnan pelaaja, joka tuo joukkueeseen kokoa ja energiaa. Hänellä on iso rooli jäähyntapossa, mutta Mikko oli loukkaantumishetkellään lokakuussa myös JYPin liigajoukkueen paras maalintekijä viidellä tasakenttäosumallaan, Holtari luonnehtii.

21-vuotias Henri Kanninen pelaa kolmatta kauttaan miesten sarjatasolla. Hän on pelannut 35 liigaottelua ja 77 Mestisottelua JYP-Akatemiassa. Henri Kannisen peliajat kaksinkertaistuivat lokakuun puolivälin jälkeen JYPin loukkaantumissumassa ja pelaajan kehityspotentiaali vakuutti valmennus- ja seurajohdon.

– Pelaajan kehityspotentiaalin laajuuden arviointi on ammattilaisillekin haastavaa hommaa. Yhdistelmänä Henrin koko, peliäly, liikkuvuus ja kiekolliset taidot vinkkaavat kuitenkin tällä hetkellä myös hyvän kansainvälisen uran mahdollisuuteen. Pelaajan homma on kasvaa potentiaalinsa mittaiseksi , Holtari toteaa.

22-vuotiaalla Joel Sundilla on menossa pelaajan viides kausi miesten kiekossa JYP-paidassa. Takana on nyt kuusi liigaottelua ja 80 Mestispeliä.

– Joel on härkämäinen pelaaja, joka tuo ripauksen erilaisuutta JYP-pakkaan. Hän on mukava sekoitus aggressiivista jätkäpoikaa sekä kamppailu- ja luisteluvoimaa, kuvailee Holtari.

AnaGonda