Urheilu

JYP ja Jonne Virtanen purkivat sopimuksensa

JYP ja Jonne Virtanen ovat purkaneet yhteisymmärryksessä kautta 2014 – 2015 koskeneen pelaajasopimuksensa.

Jonne Virtanen on vapaa siirtymään uuteen seuraan.
Osapuolet päätyivät sopimuksen purkuun molemminpuolisen tahtotilan vuoksi.
– Asiassa ei ole suurta draamaa. Jääkiekkomaailmassa vaan tilanteet ja osapuolten intressit voivat muuttua nopeastikin. Kun sellainen tilanne tulee eteen, kaikkien kannalta on paras reagoida nopeasti ja hakea molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu, toteaa JYP Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja Kari Tyni.
Myös pelaaja on tyytyväinen ratkaisuun.
– JYP-taipaleeni kesti viisi vuotta. Se sisältää paljon hyviä asioita. Nyt taival tuli päätepisteeseensä vuotta aiemmin kuin suunniteltiin. Ei tässä kummempaa draamaa ole. Haluan kiittää faneja ja muitakin jyväskyläläisiä ihmisiä. He saivat tuntemaan Jyväskylän minulle ja perheelleni kodilta, sanoo Jonne Virtanen.

Jonne Virtanen liittyy Rauman Lukon joukkueeseen
Keskushyökkääjä Jonne Virtanen siirtyy Jyväskylän JYPistä Rauman Lukkoon 1+1-vuotisella sopimuksella. Virtasella oli sopimus hurrikaani-paitaan myös tulevasta kaudesta, mutta sopimus purettiin hyvässä yhteisymmärryksessä.

Turkulaissyntyinen Virtanen debytoi Liigassa kaudella 2005-2006 Lappeenrannan SaiPan paidassa. 197 senttinen ja 118 kiloinen TuWe-kasvatti teki lopullisen läpimurtonsa kuitenkin JYPissä, jonne siirtyi kaudeksi 2009-2010.

Yhteensä Jonne Virtanen on pelannut Liigassa 268 ottelua tehden niissä 17 täysosumaa ja antaen 40 maaliin johtanutta syöttöä. Jäähypenkillä kovaotteisesta pelitavastaan tunnettu hyökkääjä on istunut Liiga-urallaan tähän mennessä 213 minuuttia.

Jonne Virtanen tunnetaan ennen kaikkea fyysisenä pelaajana, jonka asenne ja taistelutahto ovat omaa luokkaansa. Etenkin kiekon suojaaminen ja maskipelaaminen ovat hänen vahvuuksiaan. Kokonsa tuomien etujen lisäksi ”Teurastaja” lempinimellä tunnettu Virtanen taitaa myös kiekollisen pelin.

– Jonne on kasvanut kovan tien kautta suomalaiseksi ammattikiekkoilijaksi. Hän tuo joukkueeseen persoonaa ja pelitaitoja. Nämä kaksi asiaa ratkaisevat aina kun pelaajia hankitaan, Lukon päävalmentaja Risto Dufva sanoo.

Jonne Virtasen hankinnan jälkeen Rauman Lukko hakee hyökkäykseensä vielä yhtä keskushyökkääjää.

Jonne Virtanen
• Pelipaikka: keskushyökkääjä
• Syntymäaika & -paikka: 13.03.1988, Turku
• Pituus & paino: 197 cm / 118 kg

Juttuun lisättiin, että Jonne Virtanen siirtyy Rauman Lukkoon ensi kaudeksi ja tilastot klo 13:04.

Kuva: JYPLIIGA.FI

AnaGonda