Urheilu

Jukurit sopimukseen tutun hyökkääjän kanssa

Mikkelin Jukurit ja Jaakko Turtiainen tehteen sopimuksen.

Jaakko Turtiainen jatkaa uraansa Mikkelin Jukureissa. (Liiga.fi)

Jaakko Turtiainen jatkaa uraansa Mikkelin Jukureissa.
(Liiga.fi)

Mestiksessä pelaava Mikkelin Jukurit on tehnyt sopimuksen HPK:sta tutun hyökkääjän 23-vuotiaan Jaakko Turtiaisen kanssa. Turtiainen on Liigaurallaan tehnyt 111 ottelussa tehopisteet 7+13. Junioriurallaan hän on edustanut Leijonia 18- ja 20-vuotiaiden arvokisoissa.

Turtiainen on entuudestaan Mikkeliläisille tuttu pelaaja, sillä hän pelsi viime kauden lopussa kolme runkosarja- ja 19 pudotuspeliottelua Jukureiden paidassa. Pudotuspeleissä Turtiainen teki tehopisteet 5+3 ja muodosti mm. Oula Palven kanssa loistavan parivaljakon.

– Ollaan kaikki; valmennus, johto ja joukkue tyytyväisiä, että saatiin Jaakko takaisin. Hän oli tärkeä soturi viime kevään kapinoissa. Jaakko on logomme näköinen pelaaja ja tekee pieniä voittavia asioita kentällä sekä on hyvä johtaja myös pukukopissa. Hän on monipuolinen ja -käyttöinen pelaaja valmennuksen työkalupakkiin, kommentoi urheilujohtaja Tommi Kerttula.

Turtiaisen tavaramerkki on pelata kovaa ja tilanteita kaihtamatta. Hän on fyysinen vääntäjä maalinedustalla sekä lähellä laitoja. Romuluinen laitahyökkääjä onkin ajoittain kärsinyt urallaan vammoista, jotka ovat peräisin pelityylistä.

– Jaakko on vähintään kevään kunnossa. Toivotaan, että mies saa vetää ehjänä koko kauden, sillä sitten hän pystyy olemaan saletisti vieläkin parempi pelaaja, kuin mitä viime keväänä nähtiin, päättää urheilujohtaja.

Jukureilla on tällä hetkellä sopimukset kahden maalivahdin, yhdeksän puolustajaa ja viidentoista hyökkääjän kanssa.

JAAKKO TURTIAINEN
laitahyökkääjä
• Syntymäaika & -paikka: 05.03.1991 Helsinki
• Pituus & paino: 182 cm / 95 kg
• Kätisyys: Left
• NHL-varaus:

Kuva: Liiga.fi

AnaGonda