Urheilu

Jokipojille uusia pelaajia – Puustinen jatkaa Joensuussa

Jokipojat on solminut uusia pelaajia sopimuksia.

JokipojatlogouusiJokipojat on solminut ottelukohtaisen sopimuksen joensuulaislähtöisen Heikki ”Pude” Puustisen kanssa. Sopimus on kuukauden mittainen, ja pelaajalla on mahdollisuus purkaa se uuden pelipaikan löytyessä.

Heikki Puustinen, 27, on erittäin kokenut Mestis-jyrä, jonka vyöltä löytyy 348 ottelua Jokipoikien hyökkääjänä. Mestiksessä hän on mättänyt vuosien 2006-2014 aikana kaikkiaan 66 maalia ja hankkinut 58 syöttöpistettä. Jokipoikien Suomi-sarja-joukkueeseen Pude tuo tullessaan runsaasti kokemusta kovista peleistä, ja peliaikaa lienee luvassa yllin kyllin.

ULKOMAAN REISSU MIELESSÄ
– Olen hakenut pelipaikkaa ulkomailta. Lähellä on ollut, mutta vielä ei ole saatu sopimusta syntymään minnekään, joten pelaan nyt alkusyksyn ajan Jokipojissa, Puustinen kertoo.

– Verkot ovat edelleen vetämässä Keski-Eurooppaan ja vähän muuallekin, ja kun hyvä paketti saadaan jonnekin aikaiseksi, niin sitten lähdetään.

Jokipoikien kanssa Puustinen on treenannut parin viikon ajan ja kehuu joukkueen ilmettä.

– Tekeminen näyttää ja tuntuu oikein hyvältä. Siellä on luisteluvoimaisia pelaajia, ja yritys ja tsemppi ovat kohdallaan.

SAVONLINNASTA SAAPUU HEISKANEN, HEIKKONEN JA OKSA JATKAVAT
Toinen uusi pelaaja on SaPKosta saapuva Jaakko Heiskanen. Hän ei saanut Savonlinnasta pelipaikkaa alkusyksyn otteluihin, ja saapuu täten ottelukohtaisella sopimuksella hakemaan vauhtia Joensuusta. 23-vuotias Heiskanen on KalPan juniorimyllyn läpikäynyt hyökkääjä, jonka edelliset pelit ovat toissa kaudelta Hydraulic Oilersista Suomi-sarjasta. Tuolloin hän iski kauden 38 ottelussa pöytään tehot 19+28. Viime kaudella Heiskanen ei loukkaantumisen takia pelannut.

– Jaakko on luisteluvoimainen ja erittäin kehityskelpoinen kaveri, jolla on ollut huonoa tuuria, päävalmentaja Niko Eronen kertoo.

– Viime kauden hän oli loukkaantuneena, mutta on saanut nyt jo pidemmän aikaa treenata SaPKon kanssa. Peliaikaa ei kuitenkaan ollut vielä luvassa, joten siksi hän tulee meille.

Myös maalivahti Tuomas Heikkosen kanssa on tehty sopimus, joka kattaa koko kauden. Viime kauden KooKoon A-junioreissa pelannut Heikkonen, 20, aloittaa kakkosvahtina Mikael Edelmannin tukena. Samoin try-outilla ollut hyökkääjä Ville Oksa, 22, jatkaa Jokipojissa loppukauden mittaisella sopimuksella. Porilaistaustainen Oksa pelasi viime kaudella Suomi-sarjaa HC Satakunnassa tehopistein 4+4.

AnaGonda