Urheilu

Jokipojat: Yksitoista pelaajasopimusta ja selkeät visiot tulevaisuuteen!

Joensuun Jokipojat julkisti yhdentoistan pelaajasopimuksen ja tulevaisuuden visionsa.
jokipojat_mestis-thumb
Jokipojat lähtee rakentamaan uutta tulevaisuuttaan talous edellä ja omaan pelaajatuotantoon tukeutuen. Mestis-kauteen 2015-2016 ei lähdetä paukuttelemaan henkseleitä, vaan rakentamaan vakaata, omavaraista pohjaa. Harvalla joukkueella Mestiksessä on yhtä vahva junioriorganisaatio taustallaan kuin Jokipojilla, ja kevään aikana on yhteistyö Juniori Jokipoikien kanssa tiivistynyt entisestään.

Jokipojat elää omista junioreistaan, ja junioriorganisaation pelaajat puolestaan saavat edustusjoukkueesta hyvän tavoitteen omaan tulevaisuuteensa. Nämä taustat huomioon ottaen olemme pyrkineet kehittämään vahvaa ja dynaamista yhteistyötä. Esimerkkeinä voidaan mainita mm. hallitusten välinen yhteistyö, jossa tarkoituksena on jakaa näkemyksiä ja kehittää molempien toimintaa, sekä yhteiset kesäharjoitukset edustusjoukkueen ja A-nuorten välillä.

Mestis kausi 2015-2016

Tulevan kauden joukkue tullaan rakentamaan joensuulaiseen runkoon höystettynä muutamalla hankinnalla. Joensuulaisessa rungossa on paljon kokemusta Mestiksestä, mutta myös paljon nuoruutta ja uusia tuulahduksia. Selkeä linjaus on kuitenkin se, että nuorille omille kasvateille halutaan antaa mahdollisuus edustaa kasvattajaseuransa edustusjoukkuetta. Kyseessä on useamman vuoden projekti, jossa vaaditaan kärsivällisyyttä.

Joukkue aloitti harjoittelun maanantaina 4.5. kuivaharjoittelutreenillä. Harjoituksia vetää Kimmo Hyppönen, joka on tuttu mm. Katajan luistelijoiden valmentajana sekä joiltakin aiemmilta vuosilta myös Jokipoikien kesäharjoituksista. Tähän ratkaisuun päädyttiin, jotta päävalmentajan valinnassa ei tarvitsisi tehdä hätiköityjä ratkaisuja. Lisenssipäätöksen siirtyminen näin pitkälle kevääseen jarrutti hieman päävalmentajan rekrytointia, mutta nyt työ on päässyt kuitenkin toden teolla käyntiin.

Jokipoikien pelaajasopimusta 8.5.2015

• Maalivahdit: (1) Mikael Edellmann
• Puolustajat: (2) Matti Koistinen, Joni Muranen
• Hyökkääjät: (7) Oula Uski, Ville Halonen, Eetu Rissanen, Kasimir Puruskainen, Nemo Huhta, Teemu Holttinen, Teemu Nissinen

Neljästä A-nuorissa pelanneesta pelaajasta odotetaan 1-2 ottavan vakiokokoonpanon paikan edustusjoukkueessa. Osalle kertyy varmasti Mestis-kokemuksen ohella myös otteluita A-nuorten Mestis-joukkueessa.

Näin ollen Jokipojilla on tässä vaiheessa yhteensä 11 pelaajasopimusta, ja lisää sorvataan kaiken aikaa.

AnaGonda