Urheilu

Jokipojat vahvistuu kahdella puolustajalla

Jokipoikien alakerta vahvistuu kahdella uudella pelaajalla, jotka molemmat tekevät ensiesiintymisensä ärjypaidassa. Joensuuhun saapuvat Jukureista Jokipoikiin siirtyvä Elmeri Laamanen sekä viime kauden HC Satakunnassa Suomi-sarjaa pelannut Santeri Arousva. Molemmat sopimukset ovat yksivuotisia.
jokipojat_mestis-thumb
Elmeri Laamanen, 20, murtautui viime kaudella Jukureiden kokoonpanoon, jossa nuorukainen viiletti kaikkiaan 27 runkosarjan ottelussa tehopistein 0+1. Playoff-huumaa Laamanen pääsi maistamaan kolmessa ottelussa, ja lisäksi vyölle kertyi 23 ottelua A-junioreiden Mestiksessä. Siellä Laamanen latasi tehot 4+13.

– Elmeri on isokokoinen (190cm) puolustaja, jollaisella on tilausta meidän joukkueeseemme. Hän on nuori ja kehittyvä kaveri, jonka voidaan odottaa nousevan parin vuoden sisällä Mestis-pakkien eliittiin, Jokipoikien urheilupuolesta vastaava Jarkko Immonen kertoo.

HC Satakunnassa viime kaudella 32 ottelua tehopistein 3+6 pelannut Santeri Arousva on puolestaan päävalmentaja Ari Aaltosen löytö.

Arousva, 22, on Porin Ässien kasvastti, joka pelasi nuorempana Suomen juniorimaajoukkueissakin. Häneltä löytyy myös kolmen ottelun kokemus Mestiksestä KooKoon paidassa. Kaudella 2013-2014 Arousva oli loukkaantumisen johdosta sivussa, eikä pelannut tuolloin yhtään ottelua. Viime kauden hän aloitti Ässien liigaorganisaatiossa, muttei saanut pelipaikkaa, ja siirtyi sitten naapurikuntaan Eurajoelle HC Satakunnan riveihin.

– Santeri oli C-juniorivaiheessa Suomen lahjakkaimpia puolustajia, päävalmentaja Aaltonen mainitsee.

– Hänellä on ollut huonoa tuuria, ja loukkaantumiset ovat sotkeneet urakehitystä. Lahjakuutta ja halua kehittyä löytyy, ja olen vakuuttunut, että hän pystyy nousemaan takaisin sille tasolle, minne kuuluu. Näin Santerin pelaavan viime vuonna Joensuussa yhden pelin, ja taidot olivat kyllä tallella. On mahtavaa saada hänet Jokipoikiin pelaamaan, Aaltonen päättää.

AnaGonda