Urheilu

Jokipojat täydentyy neljällä nuorella pelaajalla – myös lisenssi on vahvistettu

Jokipoikien Suomi-sarjaan valmistautuminen jatkuu neljän pelaajan sopimuksella. Joukkueeseen aletaan nyt etsiä kokeneempaa osaamista.

JokipojatlogouusiJokipoikien hyökkäysosasto vahvistuu kolmella nuorella pelaajalla, kun Mikko Sierman, Otto Cichoracki ja Joonas Larinmaa liittyvät ärjyihin. Puolustuspää sen sijaan vankistuu Rami Heikkilällä ja testimies Joel Olkkosella.

Kouvolalainen Mikko Sierman, 21, on pelannut koko uransa KooKoon organisaatiossa. Viime kaudella hän takoi kovat pisteet A-nuorten Mestiksessä.

– Mikko pelasi loistavan viime kauden Kouvolassa ja uskon hänen tuovan erityisesti osaamista hyökkäyspäähän. Rightin kaverina Mikko tuo myös lisää osaamista ja variaatioita ylivoimapelaamiseen, kommentoi päävalmentaja Niko Eronen.

HIFK-kasvatti Otto Cichorackin, 21, kaksi viime kautta ovat menneet Jukurien organisaatiossa. Kesän hän on harjoitellut mikkeliläisjoukkueen kanssa, ja hyökkääjä kävi myös testillä Heinolan Peliitoissa.

– Otto on ottanut viime kausien aikana hurjasti askeleita eteenpäin pelaajana, ja näen hänessä valtavan potentiaalin, kertoo Eronen.
Kolmas hyökkäyspään vahvistus, 22-vuotias Joonas Larinmaa, pelasi viime kauden FPS:ssä miltei piste per peli –tahdilla. Hän oli aiemmin syksyllä KeuPa HT:n testissä, mutta TPS-kasvatti ei saanut sopimusta Mestis-nousijan riveihin.

Puolustuspään uusi vahvistus Rami Heikkilä on pelannut kolmella edellisellä kaudella III- ja II-divisioonaa Ikurin Vireen riveissä. Viime kaudella 24-vuotias tamperelainen piipahti myös Kazakstanissa, jossa vyölle kertyi vain yksi ottelu.

– Ramilla on alla ehjä ja hyvin harjoiteltu kesä, ja näyttämisen halua olisi vaikka muille jakaa. Odotan Ramilta kokonsa (193 cm / 95 kg) puolesta äijämäistä pelaamista omassa päässä ja kovan laukauksensa turvin apuja myös ylivoimapelaamisessa, kuvailee päävalmentaja.
Kaikki neljä sopimusta ovat vuoden mittaisia.

Puolustaja Joel Olkkonen on joukkueessa koeajalla. 21-vuotias hyvinkääläinen on pelannut lähinnä Jää-Ahmojen juniorijoukkueissa. Viime kaudella hän pelasi myös 16 II-divisioonaottelua H.K.H.:n riveissä.

Jokipojat hakee joukkueeseen vielä sekä hyökkäys- että puolustusosastolle sellaisia pelaajia, joille on kertynyt kokemusta korkeammiltakin sarjatasoilta.

HARJOITUSPELIOHJELMAAN PÄIVITYSTÄ
Jokipojat joutui perumaan perjantaina harjoitusottelun Imatran Ketterää vastaan. Harjoituspeli jouduttiin perumaan, kun lopullista lisenssiä Suomi-sarjaan ei oltu myönnetty vielä perjantaiksi. ”Emme halunneet ottaa rahallista riskiä pelaajalisenssien oston kanssa.” kommentoi hallituksen puheenjohtaja Joonas Kolkka. ”Olemme hyvin pahoillamme ettei tiedottaminen myöskään pelannut niin kuin oppikirjoissa ja siitä johtuen ensimmäinen viesti Imatralle meni toiselta Joensuulaiselta jääkiekkojoukkueelta.” jatkaa Kolkka.

Suomen jääkiekkoliiton lisenssitoimikunta vahvisti eilen 25.8.2014 Jokipoikien Suomi-sarja –lisenssin ja nyt joukkue valmistautuukin kohtaamaan IPK:n ensin vieraissa 29. elokuuta ja kotona 10. syyskuuta.

JOKIPOJAT 2014-15
Maalivahdit (1)
Mikael Edelmann

Puolustajat (8)
Lari Arima
Riku Arima
Rami Heikkilä
Jari Lievonen
Jussi Lyytinen
Jere Niemelä
Micke Niemelä
Joel Olkkonen (tryout)

Hyökkääjät (13)
Otto Cichoracki
Ville Halonen
Jesse Jormanainen
Elmeri Kotro
Jyri Laasonen
Joonas Larinmaa
Roope Lantta
Ville Oksa (tryout)
Samu Pitkänen
Eetu Rissanen
Juuso Sahlman
Mikko Sierman

AnaGonda