perjantai 19.04.2019  | Pälvi, Pilvi  PALJON ONNEA!! 
Kategoria: Urheilu

Jokerit KHL:ään ensi vuonna

kello?!

Jokerit KHL:ään ensi vuonna. Kuvassa vasemmalta: Gennadiy Timochenko, Hjallis Harkimo ja Roman Rotenberg. (Kuvakaappaus: katsomo.fi ehdistötilaisuus)

Jääkiekkojoukkue Helsingin Jokerit liittyy vuoden päästä KHL:ään, joka on pääasiassa Venäjällä pelattava jääkiekon ammattilaisliiga.

Harry Harkimo jatkaa seuran omistajana ja ottaa hoitaakseen toimitusjohtajan tehtävät. Jokerit jättää SM-liigan ja siirtyy pelaamaan KHL:ään kaudelle 2014-2015.

Jokerien hallituksen puheenjohtaja Hjallis Harkimo vahvisti tiedon perjantaina lehdistötilaisuudessa.

– Jokerit pelaa ensi kauden SM-liigassa. Seuravana vuonna tarkoitus on siirtyä KHL:ään, Harkimo sanoi.

Harkimo kertoi, että Jokereiden kotihalli Helsingin areena on myyty venäläisille Gennadiy Timtshenkolle ja Rotenbergin perheelle.

– Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että Helsinkiin on suunnitteilla joku toinen areena, Harkimo kuittasi Helsingin IFK:n suunnitelmille uudesta monitoimiareenasta.

– Se on täysin epärealistinen, Harkimo tuumi.

– Olen vetänyt Jokereita 20 vuotta, Hartwall-areena on ollut 17 vuotta. Tämä on ollut antoisaa, mutta raskasta aikaa.

Jokerit säilyy Harkimon omistuksessa, mutta hallin uusilla omistajilla on optio ostaa osa Jokereista.

Harkimo on tehnyt Arena Eventsin kanssa viiden vuoden sopimuksen areenatoimintojen konsultoinnista.

Lehdistötiedotteen voit lukea alla olevasta.

[collapse id=”collapse_85″]
[citem title=”Hjallis Harkimo myi Hartwall Areenan JOKERIT MUKAAN KHL-LIIGAAN (klikkaa)” id=”citem_98″ parent=”collapse_85″]
Urheiluliikemies ja monialayrittäjä Harry ”Hjallis” Harkimo on myynyt Hartwall Areenan venäläis-suomalaiselle liikemiehelle Gennadi Timtshenkolle ja venäläis-suomalaiselle Rotenbergin perheelle. Kaupan myötä Jokereiden jääkiekkojoukkueelle avautuvat ovet Venäjän KHL-liigaan, jota pidetään tällä hetkellä maailman toiseksi kovimpana sarjana NHL:n jälkeen.

Suomessa pitkään vaikuttanut energia- ja logistiikka-alan liikemies, KHL:n hallituksen puheenjohtaja ja Pietarin SKA:n jääkiekkojoukkueen hallituksen puheenjohtaja Timtshenko sekä Suomessa mm. Långvikin kylpylä- ja kokoushotellin taustalla olevat veljekset Arkadi ja Boris Rotenberg ovat perustaneet Hartwall Areenan hallinnointiin Arena Events Oy:n. Harkimo jatkaa Jokereiden puheenjohtajana ja on sitoutunut muutenkin Hartwall Areenan toimintaan seuraavaksi viideksi vuodeksi.

Jokerit pysyy viihdekiinteistön päävuokralaisena ja pelaa vielä yhden kauden SM-liigassa. Syksyllä 2014 joukkue siirtyy Harkimon uusien liikekumppaneiden tukemana KHL-liigaan.

TURVATTU TULEVAISUUS
– Halusin vahvistaa Hartwall Areenan kaupalla sen omistusta ja turvata 16-vuotiaan monitoimiareenan tulevaisuuden, kiteytti Harkimo lyhyesti suurten ratkaisujensa taustoja.

-Meillä on komea historia jääkiekossa neljien MM-kisojen ja NHL-liigan avauskierrosten otteluiden isäntänä puhumattakaan kansainvälisten huippuartistien konserteista ja muista maailmanluokan tapahtumista. Järjestelyillä haluan varmistaa, että Hartwall Areenan tulevaisuus on vähintään yhtä upea.

KORKEAMMALLE TASOLLE
– Ensi kausi on minulle 23. SM-liigassa Jokereiden puheenjohtajana, ja koko ajan pyrkimykseni on ollut kansainvälistää toimintaamme. Olen ollut aktiivisesti mukana kehittämässä Eurooppaan jääkiekkoliigaa, mutta se ei ole hyvistä yrityksistä huolimatta onnistunut.

-Jokereiden pääsy pääosin Venäjällä pelattavaan KHL-liigaan kaudeksi 2014-15 tarjoaa meille uuden loistavan haasteen joukkueen kehittämiseksi yhä korkeammalle tasolle. Uskon, että muutos palvelee koko Suomen jääkiekkoa, painotti Harkimo.

Suomesta tulee Jokereiden myötä KHL:n yhdeksäs maa. Tällä hetkellä liigassa pelaa Venäjän 20 seuran lisäksi joukkueet Kazakstanista, Latviasta, Slovakiasta, Tšekistä, Ukrainasta ja Valko-Venäjältä. Ensi kaudelle mukaan on tulossa uusi joukkue Kroatiasta.

Lehdistötiedote 28.6.2013
[/citem]
[/collapse]

AnaGonda