Urheilu

Jokerien hyökkäykseen Anttila ja Marjamäki

KHL:ssä pelaava Helsingin Jokereita edustaa ensi kaudella hyökkääjät Marko Anttila ja Masi Marjamäki.

Marko Anttila (vas.) ja Masi Marjamäki siirtyvät Jokereihin. (Kuva: Jokerit.com)

Marko Anttila (vas.) ja Masi Marjamäki siirtyvät Jokereihin. (Kuva: Jokerit.com)

KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit vahvistaa hyökkäystään 30-vuotiaalla Marko Anttilalla ja 31-vuotiaalla Masi Marjamäellä. Anttilan sopimus on yksivuotinen ja Marjamäen kaksivuotinen.

– Molemmat ovat isokokoisia, luisteluvoimaisia, suoraviivaisia hyökkääjiä. Heillä on kokemusta niin ulkomailla kuin maajoukkueessakin pelaamisesta. Olemme iloisia, että he päättivät liittyä joukkueeseemme, sanoo Jokereiden General Manager Jari Kurri seuran verkkosivuilla.

Anttila siirtyy Helsinkiin kolme viime kauden jälkeen Ruotsin SHL:n Örebrosta. Ruotsiin siirtymistä ennen Anttila ehti pelata alkukauden 2013-14 KHL:n Metallurg Novokuznetskissa 16 ottelua tehopistein 2+4.

Anttila on edustanut SM-liigassa Tampereen Ilvestä ja TPS:ää. Anttila on pelannut SM-liigassa 454 ottelua tehopistein 74+101=175.

– Tietysti nyt haluaa menestyä, koska se on vähän itseäni karttanut. Meillä on varmasti mahdollisuus menestyä joukkueena, ja se on iso tavoite, Anttila kommentoi Jokereiden verkkosivuilla.

Hyökkääjä Masi Marjamäki pelasi päättyneellä kaudella kasvattajaseurassaan Ässissä ja oli myös joukkueen varakapteeni. Hän teki 42 ottelussa 10+14=24 pistettä ja oli niillä joukkueensa seitsemänneksi tehokkain pelaaja. Kaudella 2014-15 romuluinen hyökkääjä edusti Tapparaa ja saavutti uransa ensimmäisen SM-liigan mitalin, kun kirvesrinnat ottivat hopeaa. Marjamäki on pelannut yhteensä SM-liigassa 302 ottelua tehon 63+78=142. Hän on edustanut Ässien ja Tapparan lisäksi Ilvestä, jossa hän on pelannut valtaosan urastaan. Ilveksessä hän toimi kolmella kaudella myös varakapteenina. A-maaotteluita Marjamäeltä löytyy kaikkiaan 11 ottelua tehoin 1+1.

Marjamäki on juniori-ikäisenä pelannut kolme kautta Kanadan junioriliiga WHL:ssä Red Deer Rebelsin ja Moose Jaw Warriorsin paidassa. Kaudella 2003-04 hän voitti alle 20-vuotiaiden MM-pronssia. Juniorivuosien jälkeen Marjamäki siirtyi New York Islandersin organisaatioon, jossa tilille tuli myös yksi NHL-ottelu. Hän pelasi kaksi kautta AHL:n Bridgeportissa ennen paluutaan Suomeen.

Kuva: Jokerit.com

Jokkeri