Musiikki

John Legend saapuu Pori Jazziin

Yhdysvaltalaisartisti John Legend esiintyy Porin Kirjurinluodossa ensi kesänä toista kertaa.

John Legend esiintyi Suomessa viimeksi vuonna 2013.

Moninkertaista platinaa myynyt yhdysvaltaisartisti John Legend nousee ensi kesänä Porin Kirjurinluodon lavalle. Hän esiintyi edellisen kerran Porissa vuonna 2013. Samana vuonna julkaistiin hänen suurin hittinsä All of Me.

John Legend on voittanut urallaan peräti yksitoista Grammy-palkintoa. Hän on kunnostautunut urallaan niin laulajana, säveltäjänä, näyttelijänä kuin tuottajanakin. Hän on kaikkien aikojen ensimmäinen afrikkalais-amerikkalainen mies, joka on yltänyt himoittuun EGOT-statukseen. Kirjainlyhenne tarkoittaa henkilöä, joka on voittanut Yhdysvaltojen neljä merkittävintä viihdealan palkintoa: televisioalan Emmyn, musiikkialan Grammyn, elokuva-alan Oscarin sekä teatterialan Tonyn. EGOT-kerhoon on päässyt tähän päivään mennessä vain 15 henkilöä.

Hän on julkaissut urallaan kuusi studioalbumia. Hänen uusimman kappaleensa Conversations in the Dark julkaistiin tämän vuoden tammikuussa.

Näyttelijänä John Legend on nähty muun muassa menestyselokuva La La Landissa. Oscarinsa artisti voitti Selma-elokuvaan säveltämällään Glory-kappaleella, ja Tony- sekä Emmy-palkintonsa hän nappasi laajennettuaan monialaista uraansa musikaali- ja Broadway-tuottajan tehtäviin.

Parhaillaan John Legend juontaa The Voice of USA -ohjelmaa toisen Porin Jazziin saapuvan artistin, Gwen Stefanin kanssa.

Jokkeri