Digi

Jimm’s-pelitietokoneet ovat valmiita virtuaalitodellisuuteen

Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja, Jimm’s PC-Store on tehokkaimmilla pelitietokoneillaan mukana NVIDIA GeForce GTX VR Ready -ohjelmassa. Tämän kunniaksi tiettyjen pelitietokoneiden mukana toimitetaan Rise of the Tomb Raider -peli veloituksetta rajatun ajan.
jimms-geforce-ftx-vrready
– Virtuaalitodellisuus on yksi tämän vuoden kovimmista pelialan läpimurroista. Jimm’s on täysin valmistautunut siihen ja tulemme olemaan laitepuolella virtuaalitodellisuuden etunenässä, kommentoi Jimm’sin toimitusjohtaja Antti Järvinen.

Virtuaalitodellisuus (Virtual Reality, VR) on muuttamassa pelikokemuksemme, koska olemme siirtymässä keskelle pelien toimintaa. Virtuaalilasien kanssa pelatessa pään liikkeet välittyvät suoraan peleihin ja maisema silmien edessä muuttuu liikkeiden mukaisesti. Virtuaaliohjaimilla voi peleissä myös liikkua luonnollisesti ja toimia vuorovaikutuksessa pelimaailman kanssa.

Mahdollisimman aito ja sujuva virtuaalitodellisuus vaatii laitteistolta paljon suorituskykyä. Erityisesti näytönohjaimelta vaaditaan paljon. Esimerkiksi maaliskuussa toimituksiin tulevat Oculus Rift -virtuaalilasit toimivat 2160 x 1200 pisteen tarkkuudella ja niiden kuva päivittyy 90 kuvan sekuntinopeudella. Tällaisen videokuvan luominen sujuvasti on vähintään kolme kertaa vaativampaa kuin täysteräväpiirtovideon (1920 x 1080) toteuttaminen 30 kuvalla sekunnissa.

NVIDIA GeForce GTX VR Ready -ohjelma määrittelee millaiset tietokoneet ja komponentit ovat teknisesti valmiita virtuaalitodellisuuteen. Kaikki Jimm’s-pelitietokoneet, joissa on vähintään alla olevat tekniset ominaisuudet, ovat virallisesti valmiita virtuaalimaailmojen valloitukseen:

• Näytönohjain: NVIDIA GeForce GTX 970, GTX 980, GTX 980 Ti tai TITAN X
• Suoritin: Intel Core i5-4590 tai tehokkaampi
• Keskusmuisti: 8 gigatavua tai enemmän
• Liitännät: 2 kpl USB 3.0 ja 1 kpl HDMI 1.3
• Käyttöjärjestelmä: Windows 7 SP1 tai uudempi

Jimm’s ilmoittaa jatkossa tietokoneiden teknisissä tiedoissaan ”GeForce GTX VR Ready -valmis” mikäli kyseinen tuote täyttää NVIDIAn virtuaalitodellisuuteen liittyvät laitevaatimukset. Tietokoneen lisäksi virtuaalitodellisuuden hyödyntämiseen tarvitaan erikseen hankittavat virtuaalilasit ja niihin sopiva ohjelmisto.

Jimm’s-tietokoneet myydään aina räätälöityinä. Keskusyksikön ympärille voi erikseen hankkia minkä tahansa näppäimistön, hiiren, näytön ja muut lisälaitteet.

Rise of the Tomb Raider

NVIDIA on käynnistänyt NVIDIA GeForce GTX VR Ready -ohjelman kunniaksi uuden pelikampanjan. Tämän ansiosta NVIDIA GeForce GTX 970-, GTX 980- ja GTX 980 Ti -pohjaisten Jimm’s-pelitietokoneiden mukana toimitetaan Rise of the Tomb Raider -peli veloituksetta 7.1. – 16.2.2016. Peli toimitetaan latauskoodina.

Hätkähdyttäviä ja hektisiä toimintahetkiä maailman kauniimmissa, mutta kavalimmissa ympäristöissä tarjoileva Rise of the Tomb Raider on elokuvamainen selviytymistoimintaseikkailu. Pelaaja liittyy Lara Croftin seuraan tämän ensimmäiselle haudanryöstöretkelle ratkaisemaan kuolemattomuuden salaisuuden.

Lisäätietoja

Jimm’s pelikoneet

AnaGonda