Digi

Jimm’s Mathematics -tehotyöasemat sopivat vaativaan numeronmurskaukseen

Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja, Jimm’s PC-Store on julkaissut huikean tehokkaat ja silti edulliset Mathematics-tehotyöasemat vaativaan numeronmurskaukseen ja palvelinkäyttöön.

Jimm’s Mathematics Torment-, Expert-, Hard- ja Normal -tehotyöasemat ovat tilattavissa välittömästi. Niiden suositushinnat ovat 11 299, 7 699, 3 399 ja 1 699 euroa.

Jimm’s Mathematics Torment-, Expert-, Hard- ja Normal -tehotyöasemat ovat tilattavissa välittömästi. Niiden suositushinnat ovat 11 299, 7 699, 3 399 ja 1 699 euroa.

– Saimme ajatuksen tähän tuoteperheeseen viime vuoden puolella tarkasteltuamme millaisia kokonaisuuksia olemme toimittaneet, millä osa-alueilla olemme vahvoja ja missä olisi uusia mahdollisuuksia, , kommentoi Jimm’sin toimitusjohtaja Antti Järvinen.

– Tällaisia kokonaisuuksia on tarjottu Suomessa aika vähän ja nekin ovat olleet puolta hitaampia ja kaksi kertaa nyt julkistamiamme tietokoneita kalliimpia. Näissä tehotyöasemissa on siis erinomaisen hyvä hinta-laatusuhde!, jatkaa Järvinen.

Jimm’s Mathematics -tehotyöasemat ovat poikkeuksellisia suurteholaskentaan tarkoitettuja tietokoneita, joiden laskentateho perustuu grafiikkasuorittimiin.

Grafiikkasuoritin (GPU) on nimensä mukaisesti erikoistunut grafiikan kiihdytykseen, joka muuten jäisi keskussuorittimen tehtäväksi. Grafiikkasuorittimen rinnakkaislaskenta on huomattavasti yleiskäyttöistä keskussuoritinta (CPU) tehokkaampaa. Siksi se soveltuu hyvin myös monimutkaisten algoritmien laskemiseen, joilla ei välttämättä ole mitään tekemistä grafiikan kanssa.

GPU-kiihdytetyssä laskennassa hyödynnetään grafiikkasuorittimen rinnakkaisia suoritinytimiä, joilla saavutetaan selkeä tehoetu tieteellisessä laskennassa, analytiikassa, suunnittelussa ja yrityssovelluksissa. GPU-kiihdytettyjä tehotyöasemia käytetään nykyään maailmanlaajuisesti datakeskuksissa, laboratorioissa, yliopistoissa ja kaikenkokoisissa yrityksissä.

NVIDIA Tesla on maailman johtava tehotyöasemien kiihdytysalusta Big datan hallintaan ja tieteislaskentaan. Se pitää sisällään maailman tehokkaimmat kiihdytinyksiköt, laajasti käytössä olevan CUDA-arkkitehtuurin rinnakkaislaskentaan sekä kattavan ohjelmistokehittäjien ekosysteemin.
NVIDIA Tesla

Jimm’s Mathematics Torment

Jimm’s Mathematics Torment on tehotyöasemien lippulaiva ja sen sisuksissa on maailman tehokkain NVIDIA Tesla K80 -kiihdytinyksikkö. Huipputehokas kiihdytinyksikkö sisältää peräti 4 992 CUDA-suoritinydintä, jotka kykenevät jopa 8,73 teraflopsin laskentatehoon perustarkkuudella. Nopeaa GDDR5-muistia kiihdytinyksikössä on peräti 24 gigatavua.
Nämä yhdessä mahdollistavat suurteholaskentaa hyödyntävissä sovelluksissa uskomattoman 5-10-kertaisen nopeuden verrattuna viimeisimpiin keskussuorittimiin.

Jimm’s Mathematics Expert

Jimm’s Mathematics Expert hyödyntää rinnakkaislaskentaan NVIDIA Tesla K20 -kiihdytinyksikköä. Tämä tehokas kiihdytinyksikkö sisältää peräti 2 496 CUDA-suoritinydintä, jotka kykenevät jopa 3,52 teraflopsin laskentatehoon perustarkkuudella. Nopeaa GDDR5-muistia kiihdytinyksikössä on viisi gigatavua.

Jimm’s Mathematics Hard

Jimm’s Mathematics Hard hyödyntää laskentaan Intel Core i7-5960X Extreme -keskussuoritinta ja Asus Strix GeForce GTX 950 -näytönohjainta kahden gigatavun näyttömuistilla. Näytönohjain sisältää 768 CUDA-suoritinydintä, jotka kykenevät jopa 1,57 teraflopsin laskentatehoon perustarkkuudella.

Jimm’s Mathematics Normal

Jimm’s Mathematics Normal on tuoteperheen muita jäseniä selvästi edullisempi ja karsitumpi malli, joka ei sisällä erillistä NVIDIA-kiihdytinyksikköä tai -näytönohjainta eikä myöskään kahta kiintolevyä. Sen laskentateho perustuu nopeaan neljän gigahertsin Intel Core i7 -keskussuorittimeen ja yhdysrakenteiseen Intel Graphics HD 530 -grafiikkasuorittimeen.

Yhteiset ominaisuudet

Jimm’s Mathematics -tehotyöasemat on varusteltu palvelintason komponenteilla. Tietokoneiden ytimen muodostavat laadukkaat ASUS-emolevyt ja Intel Core i7 -keskussuorittimet luotettavilla Noctua-jäähdyttimillä. Huippunopeaa DDR4-keskusmuistia työasemissa on mallista riippuen 32 tai 64 gigatavua.

Ensisijaisena massamuistina tehotyöasemissa käytetään erittäin vaativaan käyttöön ja kirjoitusintensiivisiin sovelluksiin tarkoitettua 240 gigatavun Samsung SM863 SSD-levyä. Toissijaisena massamuistina käytetään kahta kahden teratavun Western Digital Caviar Black -kiintolevyä RAID 1 -tilassa (ei Normal-mallissa).

Kaikki tämä tehokkuus on pakattu massiiviseen 17 tuuman 4U-kehikkoon sopivaan palvelinkoteloon, jossa riittää laajennusvaraa niin massamuistin kuin muidenkin komponenttien suhteen. Kotelon voi asettaa myös pystyasentoon tavallisen tornikotelon tavoin.

Lisätietoja

Jimm’s Store – tietokoneet
NVIDIA Tesla

AnaGonda