Viihde

Jimm’s ja SEUL lähettävät pelaajakaksikon suureen eSports-turnaukseen

Kotimaista peliosaamista Tukholmaan lähtevät edustamaan Samuli ”elfi” Sihvonen ja Vesa ”Welmu” Hovinen. Molemmat osallistuvat huippusuosittuun StarCraft II: Heart of the Swarm -turnaukseen ja kisaavat näin 25 000 dollarin palkintopotista. Yhteensä osallistujia on 96 pelaajaa useasta eri maasta.
Peliturnaus järjestetään 24. ja 25. syyskuuta ja on todennäköisesti samalla StarCraft II: Heart of the Swarm -pelin viimeinen avoin Premier-luokan tapahtuma. Pelisarjan seuraava osa StarCraft II: Legacy of the Void julkaistaan nimittäin maailmanlaajuisesti 10. marraskuuta. Julkaisun myötä StarCraftin kilpapelaaminen siirtyneekin pelisarjan uusimpaan osaan tulevissa elektronisen urheilun turnauksissa.

Sihvosen ja Hovisen matkaa sponsoroivat Jimm’s PC-Store ja SEUL ry.

– SEUL etsii jatkuvasti keinoja kehittää ja tuoda esiin suomalaista elektronista urheilua. Nyt Jimm’s PC-Store Oy:n kanssa yhteistyössä kehitetty malli tuo esiin elektronista urheilua Suomessa ja tuo suomalaisuutta esiin kansainvälisesti. On hienoa, että Jimm’s tukee suomalaisia huippupelaajia, joilla ei muuten olisi resursseja lähteä kansainvälisiin turnauksiin, kommentoi Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja Erkka Jouste.

– Olemme innoissamme, että saamme olla mukana viemässä suomalaisia pelaajia maailmalle. Saan päivittäin sponsorointipyyntöjä eritasoisilta pelaajilta, mutta valitettavasti kaikkiin ei ole mahdollisuutta lähteä mukaan. Tämän vuoksi nyt kokeiltava malli on mielestämme loistava, koska SEUL tietää niistä pelaajista, joilla on mahdollisuus pärjätä huipputasolla, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen.

Suomalaisista pelaajista tapahtumassa nähdään myös mYinsanity-tiimiä edustava Joona “Serral” Sotala, Team Menacen Wenlei “ZhuGeLiang” Da ja Karnage eSports -joukkueen Benjamin “PuPu” Puha.

AnaGonda