Janne Pesonen palaa Kärppiin − myös ruotsalaispuolustaja Ouluun

Oulun Kärpät julkaisi nimekkään paluumuuttajan, kun Janne Pesonen palaa Ouluun 11 vuoden tauon jälkeen. Samalla joukkueeseen liittyy myös ruotsalaispuolustaja Ludvig Byström.
Viime viikolla 37 vuotta täyttänyt kiekkoilija Janne Pesonen on solminut yksivuotisen sopimuksen Oulun Kärppien kanssa. Hän kiekkoili viime kaudet SHL:ssä Växjö Lakersin riveissä. Pesonen on voittanut kiekkourallaan neljä Suomen mestaruutta, KHL:ssä Gagarin Cupin, Ruotsin mestaruuden sekä maailmanmestaruuden vuonna 2011.

Pesonen kiekkoili viimeksi Kärppien rivistössä kaudella 2007-08. Viimeiseksi hänet nähtiin SM-liigassa kaudella 2011-12, kun hän pelasi HIFK:n punanutuissa kaikkiaan 42 ottelua tehopistein 13+16.

− Upeaa saada Pessi takaisin Kärppäpaitaan. Janne on edelleen kansainvälisen tason pelaaja ja hän istuu luotettavana ja vastuullisena pelaajana hyvin tulevan kauden kokoonpanoomme. Pessi on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, mikä on iso plussa, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho iloitsee seuran verkkosivuilla.

Modo Hockeyn kasvatti ruotsalaispuolustaja Ludwig Byström, 24, siirtyy Kärppiin Florida Panthersin farmijoukkueesta, Springfield Thunderbirdsistä. Kesällä 2012 toisella kierroksella NHL:ään varattu Byström on kiekkoillut Pohjois-Amerikassa kaudesta 2014-15 lähtien, ja on kirjauttanut 260 pelaamassaan AHL-ottelussa pisteet 12+80=92. SHL:ssä Byström on pelannut 140 ottelua Modon ja Färjestadin riveissä. Byströmin sopimus on kaksivuotinen.

– Ludwig on pelaaja, joka tuo dynaamisuutta puolustukseen erinomaisena luistelijana. Hän pystyy pelaamaan monipuolisessa ja vastuullisessa roolissa puolustuksessamme tulevalla kaudella Kärppien urheilutoimenjohtaja Aho seuran verkkosivuilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *