MM-kisat 2022

Jääkiekon MM-kisoja pelataan Tampereella ja Helsingissä keväällä 2022

Jääkiekon MM-kotikisojen 2022 toinen pelipaikka on Helsinki, Suomen Jääkiekkoliitto kertoi maanantaina tiedotustilaisuudessaan.
Kevään 2022 jääkiekon MM-kisojen toiseksi kisapaikaksi on varmistunut Helsingin Hartwall Arena, jossa pelataan MM-kisojen toinen alkusarjan lohko ja kaksi puolivälierää.

Kisanäyttämöinä toimivat Tampereelle valmistuva uusi areena ja Helsingin Hartwall Arena, jossa pelataan toinen alkulohko ja kaksi puolivälierää. Tampereen Kannen areena on turnauksen päänäyttämö.

– Tavoitteenamme on järjestää kaikkien aikojen MM-kisat, MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kommentoi tiedotteessa.

Hartwall Arena toimii miesten MM-kisojen pelipaikkana keväällä 2022 neljännen kerran. Areenalla on aiemmin pelattu miesten MM-turnausta vuosina 1997, 2003, 2012 ja 2013. Helsinki on toiminut miesten MM-isäntänä kahdeksan kertaa.

Kisojen toinen alkulohko, kaksi puolivälierää ja ratkaisupelit pelataan Tampereelle rakenteilla olevassa Tampereen Kannen areenassa, jonka on määrä valmistua vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla. Vaikka Tampereella MM-kisoja on pelattu viidesti vuodesta 1965 lähtien, on kisapaikkana aiemmin toiminut Hakametsän jäähalli. Jääkiekon MM-kisat on ensimmäinen suurtapahtuma, joka järjestetään uudella areenalla.

 

Vixi