Urheilu

Ivan Rachunek Sportin hyökkäykseen

Liigajoukkue Vaasan Sport vahvistuu tsekkiläisellä Ivan Rachunekilla. 33 vuotiaalla hyökkääjällä on vahva kokemus niin Tsekin liigasta kuin maajoukkueestakin.

Ivan Rachunek pelaa Vaasan Sportia  (Kuva: eStránky.cz)

Ivan Rachunek pelaa Vaasan Sportin joukkueessa. (Kuva: eStránky.cz)

Ivan Rachunek on HC Zlinin kasvatti, jonka riveissä pelasi kauteen 2010-11 saakka, jolloin hän siirtyi kolmeksi kaudeksi HC Sparta Prahan riveihin. Leftin puolelta pelaava 174 senttinen, 80 kiloinen hyökkääjä on myös tuttu näky Tsekin maajoukkueessa, jota hän on edustanut 47 ottelussa urallaan. Tällä kaudella Rachunek on edustanut kuuden ottelun verran Sveitsin B-sarjan joukkuetta Red Icea tehoin 3+3.
Rachunek edustaa todellista kiekkoperhettä. Veljessarjan vanhin, Karel, pelasi mm. kahdeksan kautta NHL:ssä, mutta menehtyi traagisesti KHL-joukkue Jaroslav Lokomotivin lentoturmassa syyskuussa 2011. Kolmikon nuorin, Tomas, pelaa tällä kaudella KHL-sarjassa Metallurg Novokuznetskin riveissä.

Ivan Rachunek pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä ja hän aloittanee Sportissa sentterin roolissa. Miehen sopimus kattaa loppukauden, mutta siihen sisältyy lokakuun loppuun saaakka eli kuuden ottelun verran kestävä tryout-jakso. Urheilutoimenjohtaja Markus Jämsän mukaan Rachunekista haetaan joukkueeseen johtavaa hyökkääjää.

– Rachunekin sopimuksella haemme kokemusta ja ratkaisuvoimaa joukkueeseemme sekä hyökkäykseemme. Uskon, että hän pystyy auttamaan meitä nimenomaan näissä asioissa. Ivan omaa ison työmoraalin ja potentiaalin tehdä tulosta. Meillä on nyt kuusi peliä aikaa katsoa miten homma toimii ja sen jälkeen teemme ratkaisuja tulevaisuuden suhteen. Rachunek liittyy joukkueen vahvuuteen jo huomenna perjantaina Espoossa pelattavassa Blues-Sport –ottelussa.

(Kuva: eStránky.cz)

AnaGonda